Scherp

Handelingen 7

50 Heeft Mijn hand niet al deze dingen gemaakt? 51 Hardnekkigen en onbesnedenen van hart en oren, u verzet u altijd tegen de Heilige Geest; zoals uw vaderen deden, zo doet u ook. 52 Wie van de profeten hebben uw vaderen niet vervolgd? Zelfs hebben zij hen gedood die de komst van de Rechtvaardige aankondigden, van Wie u nu verraders en moordenaars geworden bent. 53 U, die de wet ontvangen hebt door de dienst van engelen, hebt die niet in acht genomen! (Handelingen 7:50-53)

Hebben we enig idee wat er hier gaande is? Wij die zo graag op de hoogte willen zijn van het laatste nieuws, de nieuwste roddels, hebben we enig idee wat God aan het doen is? Hier is een man vol van de Heilige Geest die precies weet wat er niet goed gaat.

En hoe verder wij van de geestelijke werkelijkheid vandaan staan hoe harder we worden geconfronteerd met deze waarheid. En dat is wat er hier gebeurd, deze mannen staan zover van Gods plan en waarheid dat de waarheid snijdt als een vlijmscherp vleesmes. Niets blijft er heel van de trots en kennis van deze mannen. Ze hebben maar 2 keuzes, of deze man uit de weg ruimen of deze waarheid aannemen.

Wij hebben boeken in onze boekenkast staan van een Calvijn of een Zwingly, we vieren elk jaar trouw weer de hervormingsdag, maar zijn we bereidt om naar de waarheid te luisteren die ons hart zal doorboren? De reformatie was een heerlijke tijd, maar nu is het de tijd dat we verder gaan kijken want we hebben elke dag een hervormings nodig. Een reformatie die elke keer weer het kaf van de koren scheidt.

Misschien zijn we het niet eens met de manier waarop Stefanus het doet. Het zou in ieder geval niet onze manier zijn, want wij houden niet zo van deze confrontatie. En nu is het ook niet verstandig om met alles en iedereen zo keihard van leer te trekken. Want we moeten ons realiseren dat Stefanus vol van de Heilige Geest was, Zijn waarheid kwam niet uit een goede bijbelstudie.

Het is hard, maar het is ook liefde. Want Stefanus heeft in de kracht van de Heilige Geest maar 1 doel voor ogen en dat is de liefde van God geopenbaard aan al deze mensen. Het mes snijdt niet om pijn te doen, het mes snijdt om te genezen.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.