Gezien

Psalm 63

3 Zo heb ik U in het heiligdom aanschouwd,
Uw macht en Uw heerlijkheid gezien.
(Psalm 63:3)

1 Glimp is genoeg, we zullen het nooit meer kunnen loslaten. En dat gebeurd er hier bij David, hij heeft God gezien in de tempel, hij heeft Zijn heerlijkheid mogen ervaren. Maar realiseer je je wel dat deze psalm in de woestijn is geschreven? Een psalm vanuit wanhoop, vanuit droogte en honger.

We hebben het zo goed in Nederland, we zien geen noodzaak om aan ons geloof te werken. We kunnen vrij naar de kerk gaan, er zijn allemaal vrijheden speciaal voor ons als christenen in Nederland. Er is weinig geloof nodig om onze religieuze verantwoordelijkheden uit te voeren.

Er zijn maar weinig christenen die even achterblijven na de kerkdienst en op hun knieën gaan om God te zoeken. Denk aan Hannah, de moeder van Samuel die daar in de tempel stond met haar nood. God antwoord oprecht gebed altijd. En altijd betekent in het woordenboek van God ook altijd.

Waar is ons zoeken, waar is ons bidden? Geloven we nog wel dat God met jou wil praten? Want waar David het hier over heeft is de kracht van zijn leven. Hij heeft God gezien, de levende, almachtige God. Hij heeft Zijn heerlijkheid gezien, Zijn macht ervaren en daar zal hij altijd op vertrouwen, ook in de woestijn.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.