Oordeel

Psalm 63

10 Maar dezen, die mij naar het leven staan om dat te verwoesten,
komen in de laagste plaatsen van de aarde.
11 Men zal hen neer doen storten door het geweld van het zwaard,
zij zullen de vossen ten deel zijn.
(Psalm 63:10-11)

Iedereen, werkelijk iedereen hier op aarde zal beloond worden voor zijn daden. Met het kruis van Jezus is daar echt geen verandering in gekomen. Zelfs Jezus heeft het over het oordeel dat we zullen ontvangen. En we kunnen mensen begrijpen dat ze het oneerlijk vinden dat mensen die een kruisje zetten achter de religie christen naar de hemel gaan en de rest niet.

Zo zit het niet in elkaar, we zijn niet veilig op het moment dat we bij een kerk staan ingeschreven. We zijn niet veilig als we tenminste een keer per jaar met de kerst een dienst bezoeken. Het gaat om ons leven, het gaat om hoe wij leven.

En ook in dit leven is er een beloning, want ook nu worden we beoordeeld. En David is er van overtuigd dat de mensen die hem ten onrechte naar het leven staan daar voor beloond zullen worden. Misschien hebben wij niets met Karma, maar God ziet onrecht en nog steeds is Hij er mee bezig.

Het komt terug, wie een kuil graaft voor een ander……

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.