Gods heiligheid

Handelingen 7

32 Ik ben de God van uw vaderen, de God van Abraham, de God van Izak en de God van Jakob. En Mozes begon erg te beven en durfde het niet te bekijken. 33 En de Heere zei tegen hem: Maak de sandalen aan uw voeten los, want de plaats waarop u staat, is heilige grond. 34 Ik heb de mishandeling van Mijn volk, dat in Egypte is, heel goed gezien, en Ik heb hun zuchten gehoord en ben neergedaald om hen daaruit te verlossen; en nu, kom, Ik zal u naar Egypte zenden. (Handelingen 7:32-34)

Misschien hebben we films gezien over het leven van Mozes, maar we kunnen er zeker van zijn, het moment dat Mozes hier staat is echt heilig. En het zijn deze heilige momenten die we niet moeten verpesten, dan moeten we gewoon meegaan met het moment. Want vaak als we deze heilige momenten tegenkomen in ons leven zijn wij de lompe boeren die met onze vieze klompen door de schone huiskamer banjeren.

God openbaart zichzelf aan Mozes als een heilige God, een God waarmee we geen spelletjes kunnen spelen. God doet dit niet voor niets, Hij wil dat Mozes begrijpt met Wie hij te maken heeft. En dat zien we ook terug in de rest van het leven van Mozes, zoals hij God heeft leren kennen zo leidt hij ook het volk uit Egypte.

Want de Farao gaat er tegenin en hij zal het moeten bekopen met zijn leven en het leven van vele Egyptenaren. Gods heiligheid is geen grapje en we zullen het ook nooit kunnen uitbeelden in een film, hoe goed de specialeffect tegenwoordig ook is. Gods heiligheid is een aanwezigheid die puur en rein is, het is als een licht waar de duisternis niets tegen kan doen en moet verdwijnen.

Het klinkt dramatisch, maar dat is het alleen voor die mensen die er tegen in gaan. Maar voor die mensen die net als Mozes uiteindelijk God volgen, is dit een heerlijkheid waarin wij vrede vinden. De heiligheid is dan een verlossing, een bevrijding van elke duisternis in ons leven.

Aan de ene kant vraagt het van ons dat we onze schoenen uit doen, wat betekent dat het vraagt van ons dat we bewust met Zijn heiligheid wandelen en er naar luisteren. Aan de andere kant is er in Zijn heiligheid de genezing, de vrede en ga zo maar door, die we nergens anders zullen ervaren.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.