Geen interesse

Handelingen 23

23 En toen hij twee van de hoofdmannen over honderd bij zich geroepen had, zei hij: Maak tweehonderd soldaten gereed om vanaf het derde uur van de nacht naar Caesarea te gaan, met zeventig ruiters en tweehonderd boogschutters. 24 En laten zij ook voor rijdieren zorgen om Paulus daarop te zetten en behouden naar Felix, de stadhouder, te brengen. 25 En hij schreef een brief met deze inhoud: 26 Claudius Lysias aan de zeer machtige stadhouder Felix: Gegroet! 27 Toen deze man door de Joden gegrepen was en door hen omgebracht zou worden, ben ik er met mijn soldaten op afgegaan en heb hem ontzet, omdat ik vernomen had dat hij een Romein was. 28 En omdat ik de reden wilde weten waarom zij hem beschuldigden, bracht ik hem naar hun Raad. 29 Het bleek mij dat hij beschuldigd werd in verband met geschilpunten inzake hun wet, maar dat er geen beschuldiging tegen hem was die de dood of gevangenschap verdiende.  (Handelingen 23:23-29)

Mensen zijn zo dom nog niet, deze Romeinen hadden door dat het helemaal niet zo belangrijk was waar de Joodse leiders over discussieerden. Het was helemaal geen punt van leven of dood, het was een meningsverschil over een interpretatie van hun theologie.

De reden dat dit een belangrijk punt is, is dat wij de wereld om ons heen aan het afschrikken zijn met al onze gevechten. Deze denominatie heeft weer deze overtuiging en die heeft weer een andere overtuiging. Mensen die hier buiten staan hebben helemaal geen zin om daar onderdeel van te worden. Ze willen helemaal niet geassocieerd worden met bekvechten.

En op het zendingsveld gaat dat gewoon door, als evangelist preken we vaak meer dan het evangelie van de bijbel. Er zijn hier in India dan ook denominaties die hun oorsprong helemaal niet hier hebben. De baptisten gemeenten of de zevende dag adventisten zijn hier ook te vinden. De buitenwereld ziet door de bomen het bos niet meer. Was dat het doel dat Jezus had met de kerk?

Deze mensen willen ook niet betrokken worden bij de discussie tussen Paulus en de religieuze leiders. Ze zien de waarde van die discussie niet. En dat is misschien wel iets dat wij van hen kunnen leren. Als echt iets belangrijk is zal men dat in de wereld ook zien. Natuurlijk hebben sommige mensen al een beslissing gemaakt over het eeuwige leven, maar bij het echte evangelie kan men er niet om heen.

Als wij gaan bakkeleien over wat dogma’s zullen mensen echt niet geraakt worden door de liefde van God. Het evangelie staat in de bijbel en dat evangelie mag de wereld leren kennen. Soms is het eerste wat we moeten doen bij evangelisatie, excuseren. Excuseren voor het zooitje dat we er van hebben gemaakt, men moet begrijpen dat dat God niet is, Hij is de Vader die Zijn Zoon heeft gestuurd uit liefde voor ons.

 

 

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.