Gedrevenheid

Handelingen 20

24 Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen, evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade. (Handelingen 20:24)

Gaat erg ver, Paulus heeft voor de rest niet veel aan zijn leven. Hij wil niet een gezin stichten, hij wil geen naam voor zichzelf maken in de religieuze wereld, hij wil niets anders dan getuigen van het Evangelie van Gods genade. Daar kunnen nog vele grote christelijke namen van vandaag veel van leren.

Er is wel degelijk een gedrevenheid die in een christen kan hebben zonder dat men de redding probeert te verdienen. Paulus was de man die het juist over genade had en toch is hij degene die harder lijkt te werken dan geen ander. Op de een of andere manier zijn wij passief gemaakt door wat leugens. We zijn bang dat we het verkeerde signaal afgeven op het moment dat we harder gaan lopen dan anderen.

Paulus had een hele andere insteek, hij deed zijn stukje verantwoordelijkheid in het hele verhaal en God deed de rest. Hij maakt zich nergens zorgen om, omdat het voor hem gewoon simpel is, hij is verantwoordelijk voor zijn daden, hij zal worden afgerekend voor wat hij heeft gedaan.

Wij hebben altijd zo onze mond vol over anderen maar wanneer beginnen we eens kritisch te kijken naar ons eigen leven? Wat doen wij met ons leven? Paulus had maar 1 doel en dat is de loop met blijdschap volbrengen met de bediening die hij van Jezus had ontvangen. En niets anders.

Het is confronterend, maar laten we eens oprecht kijken naar hoe Paulus in het leven staat. Het werk van God staat voorop, het evangelie moet gepredikt worden. De kerk is geen instituut dat we in stand proberen te houden. De kerk heeft een taak ontvangen van Jezus om het evangelie over de hele wereld te verspreiden. En daar moeten we mee bezig zijn, ook vandaag, ook in Nederland.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.