Gods weg

Handelingen 20

22 En nu, zie, ik reis, gebonden door de Geest, naar Jeruzalem, en ik weet niet wat ik daar zal tegenkomen, 23 behalve dan dat de Heilige Geest van stad tot stad getuigt dat mij boeien en verdrukkingen te wachten staan. 24 Maar ik maak mij nergens zorgen over, en ook acht ik mijn leven niet kostbaar voor mijzelf, opdat ik mijn loop met blijdschap mag volbrengen, evenals de bediening die ik van de Heere Jezus ontvangen heb om te getuigen van het Evangelie van Gods genade. (Handelingen 20:17-21)

Het is alsof Paulus zich al gebonden voelt door de Heilige Geest, alsof hij Heilige Geest handboeien om heeft en de Heilige Geest hem naar Jeruzalem leidt. En zoals eigenlijk veel momenten in zijn leven weet hij niet wat hij daar tegen zal komen. Een echt avontuur, niet de avonturen die je tegenwoordig in de reisgidsen vindt.

En dat zijn de avonturen die wij ook kunnen hebben in ons geloofsleven. Want op het moment dat we ons vertrouwen in God stellen, moeten we er ook op vertrouwen dat Hij onze weg zal leiden. Het probleem in ons leven is dat alles zover uitgedokterd is voor ons. Waar wij denken dat we in vrijheid leven, leven we in werkelijk in een keurslijf bepaald door de maatschappij en daar is heel moeilijk van af te wijken.

God wil dingen doen in ons leven die wij onszelf niet kunnen voorstellen. En het enige wat hij van ons vraagt is een compleet vertrouwen, ook als we geen idee hebben wat er gaat gebeuren. In het geval van Paulus gaat het zelfs een stap verder, God laat hem weten dat het er niet goed uitziet en toch blijft Paulus vertrouwen.

En dat is werkelijk een leven met God hebben. Soms met een blinddoek op, soms is het God die elke stap al voorzegd en het enige wat wij moeten doen is vertrouwen op Hem. Wij doen ons kleine stukje en Hij doet de rest. En niet andersom.

Dit laat werkelijk geloof zien, geloof is geen 12 artikelen waaronder wij onze handtekening zetten. Geloof is er op vertrouwen dat God werkelijk een weg wil gaan die waarschijnlijk niet past in wat de omgeving van ons verlangt. En toch vertrouwen wij er voor de honderd procent op dat God de beste weg gaat.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.