Hoe serieus de schrijver is

Hebreeen 2:1-5

1 Daarom moeten wij al onze aandacht richten op wat we gehoord hebben, dan zullen we niet uit de koers raken. (Hebreeen 2:1)

Hoevaak komen wij uit de kerk zonder dat het ons iets heeft gedaan? Is het niet bijna elke zondag dat we weer een andere dienst gehad hebben waarin we hebben zitten dromen over hele andere dingen dan het onderwerp van de spreker? Zijn we niet blind geworden voor de echte boodschap die God wil geven en is ons hart vol van vandaag de dag.

Als je deze verzen leest in het tweede hoofdstuk van Hebreeen dan wil hij ons daar even op wijzen. Dat we niet zomaar even kunnen wegdutten of weer een ander bijbelgedeelte lezen dat het ene oor en het andere oor uit gaat. De schrijver wil ik bij de oren pakken en ons laten zitten en met alle aandacht laten luisteren naar het woord van God.

De gezapigheid van ons christenen vandaag de dag is om uit te spugen, het is vies. Het geloof is leeg geworden, vele moslims en hindu’s zijn meer gepassioneerd over hun goden dan dat de meeste christenen verlangen naar onze God. En naar Zijn boodschap luisteren ze al helemaal niet meer laat staan dat ze de waarheid zoeken.

2 Want als het door engelen gesproken woord al zo veel rechtskracht bezat dat op elke overtreding en ongehoorzaamheid een rechtmatige straf volgde, 3 hoe zullen wij dan aan die straf ontkomen wanneer we geen acht slaan op de zoveel meer omvattende redding die begonnen is met de woorden van de Heer, en die voor ons bevestigd werd door hen die deze woorden hebben gehoord? (Hebreeen 2:2,3)

De bewoording van de schrijver is niet mild en ik geloof dat hij daar volledig gelijk in heeft. Als we niet meer luisteren dan ligt er een oordeel klaar. Wij kunnen ons veilig voelen achter ons wekelijkse samenkomst, maar het gaat om ons hart. Luisteren wij werkelijk naar het WOORD van God. God is nog steeds dezelfde, vergevend maar ook bestraffend voor de zonden die mensen bewust doen.

En dat is wat wij doen, met onze laksheid in ons verlangen naar God. Er is geen passie meer voor God zelf, er is geen passie meer voor Zijn Zoon. Leer van het volk van Israel, zij hadden niet eens de openbaring van Jezus. Laten we niet in dezelfde valkuilen vallen en echt het Woord van God zoeken. Jezus is gekomen om Gods verlangen te openbaren, laten we het dan ook echt zoeken en het volgen.

Ook ik ben mild in mijn bewoording. Maar als ik de woorden van Jezus lees in het boek Openbaring tegenover de kerken dan heeft Hij het over uitspugen. God is Heilig en dult geen halfzacht christendom in Zijn kerk. Want dat verpest Zijn heiligheid.

Zijn we de koers kwijt of zijn we bereid om te luisteren naar Zijn Woord!

This entry was posted in 58 Hebreeen. Bookmark the permalink.