Gods rechtvaardig handelen

Psalm 55

20 God zal horen en hen vernederen
– Hij, Die van oudsher troont – Sela
omdat bij hen geen enkele verandering is
en zij God niet vrezen.
(Psalm 55:20)

Soms moet je een keuze maken als ouder om het ene kind te straffen voor wat diegene het andere kind heeft aangedaan. Dat is rechtvaardig. God is ook rechtvaardig en moet soms kiezen tussen mensen. Hij is de rechter van hemel en aarde.

In sommige denominaties is Gods liefde en genade zo naar de voorgrond gebracht dat Gods rechtvaardig oordeel door een roze bril wordt bekeken. Ja, God is vol van liefde, Zijn genade is groter dan al onze zonden bij elkaar. En toch is God ook rechtvaardig en als we dat niet begrijpen wordt dit vers heel moeilijk, we slaan het dan liever over.

Want wij moeten onze vijand liefhebben, degene die ons tegenstaan moeten we altijd vergeven. Maar voor God is de situatie heel anders, Hij heeft te maken met alle mensen tegelijk. Hij moet soms ingrijpen zoals een ouder dat ook moet doen bij de eigen kinderen, omdat men van elk kind evenveel houdt.

En dat moeten we hier lezen, een kind van de Vader die uitroept om Zijn rechtvaardig handelen. En daar mogen we ook op vertrouwen. Gods rechtvaardig handelen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.