Het leven dat Jezus voor ogen had

Psalm 55

19 Hij heeft mijn ziel in vrede verlost
van de strijd tegen mij,
want met velen waren zij tegen mij.
(Psalm 55:19)

Als we bezig zijn met de reis van het zoeken naar het Koninkrijk van God komen we echt op het punt dat wij dit ook zullen ervaren. Dat geloof moeten we hebben, God hoort als wij Hem zoeken, God antwoord als wij naar Hem verlangen. En als we dat geloof hebben komen we vanzelf op het punt dat we Zijn hand zullen zien.

Veel christenen komen maar niet op dit punt, ze nemen niet de tijd om te zoeken. Het religieuze leven gaat mee als snoepjes in een handtas. Af en toe snoepen we er van maar het zit vaak ergens onder in verstopt. Dan moeten we niet verbaasd zijn dat we God niet horen in ons leven, dat we Zijn hand niet zien.

David was iemand die constant in contact stond met God. En als dat contact er even niet was, dan begon hij te klagen. Zeuren totdat hij zijn zin had. En dat is wat wij ook moeten leren, alleen dan zullen we Gods hand echt zien. Het sprookje dat wij er van gemaakt hebben is een leugen, het is niet de weg die Jezus voor ons voor ogen had.

God wil vandaag bij ons leven betrokken zijn, niet pas als wij komen te overlijden, dat is te laat. Hij wil nu onze gebeden horen, Hij wil nu antwoorden op onze verlangens. Of het nu uit nood is of uit liefde, het maakt niet uit, Hij wil ons antwoorden. Begin met vragen, praat met Hem. Dat is het leven dat Jezus voor ogen had toen Hij aan het kruis hing.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.