Het gaat allemaal voorbij

Psalm 37

35 Ik heb een gewelddadige goddeloze gezien, resj
die zich wijd vertakte als een bladerrijke inheemse boom.
36 Maar hij ging voorbij, en zie, hij was er niet meer;
ik zocht hem, maar hij was niet te vinden.
(Psalm 37:35-36)

Het gaat allemaal voorbij. Dit hele leven dat we hier hebben opgebouwd, het komt tot een einde. Maar er is iets dat niet stopt en dat is het eeuwige leven. Sterker nog, het eeuwige leven begint nu al voor een christen. Op het moment dat we gaan geloven in het werk Jezus voor ons leven mogen we nu al het eeuwige leven ervaren.

Kijk niet om je heen in deze wereld, neem de honger naar geld en status niet als voorbeeld voor jouw leven. En het is niet onnodig dat we dit krijgen te horen, want om eerlijk te zijn, zijn we als christenen hier ook mee bezig. We bouwen een leven waarin de honger van deze wereld centraal staat. Maar begrijpen we deze verzen dan niet.

Een goddeloze is iemand die het leven zonder God wil doen. Het beeld dat een goddeloze alleen maar hele erge zonden doet klopt niet. Een goddeloze leeft zonder God en vult het leven vaak met die dingen die helemaal niets met het echte leven te maken hebben. Het leven waarvoor geschapen, een leven in een geestelijke wereld. Ze investeren in dit leven, het leven in het vlees.

En David beschrijft dat leven als iets dat heel groots lijkt, het als een bladerrijke inheemse boom. Maar het is ook een boom die er niet meer zal zijn, het vergaat. En dat is nu net het punt, wij moeten investeren in een geestelijk leven. En dat is geen verloren energie, dat is een werkelijkheid dat ons kracht zal geven. Een kracht die niets te maken heeft met geld invloed hier op aarde, maar een hemelse kracht is.

Het leven zonder God, of we nu christen zijn of niet, is een leven niet geleefd. Het heeft geen waarde, hoe imposant het ook lijkt. God is onze kracht, onze geestelijke kracht.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.