De vrucht van ons leven

Psalm 37

12 De goddeloze bedenkt snode plannen tegen de rechtvaardige, zain
hij knarsetandt over hem.
13 De Heere lacht hem uit,
want Hij ziet dat zijn dag komt.
(Psalm 37:12-13)

Het leven draagt vrucht, alles wat we doen zal zijn vrucht dragen. Het lijkt misschien onschuldig wat we doen en vaak bagataliseren we de fouten die we maken, maar er zijn altijd consequenties. En dat is waar David het hier over heeft, de Heere lacht omdat Hij ziet dat de werken van de goddeloze die snode plannen verzinnen tot niets uit komen.

Uiteindelijk is een onrechtvaardig leven, het leven dat het minste beloning geeft. Want vaak horen we de wereld zeggen dat we moeten genieten, want anders gaat dat alles verloren, maar het is de grootste onzin. Dat genieten is een directe vervulling van onze emoties, nu, maar het gaat helemaal niet over onze toekomst.

Dat genieten valt in het niets bij de eeuwige vrucht van een leven dicht bij God, of je nu in een God gelooft of niet, het leven heeft vruchten. En het werk dat diep gaat en dat vaak lang duurt heeft veel meer vruchten dan de snode plannen die tegen het rechtvaardige ingaat.

De keuzes die wij maken hebben consequenties en dat vraagt een verantwoordelijk leven. En zeker de mensen die zich proberen te verzetten tegen de mensen die verlangen naar het leven in God, hun leven loopt op niets uit. En dat is lachwekkend, het staat zo haaks op wat dit soort blaaskaken denken.

Vul je leven in met een verlangen naar de eeuwige beloning, de beloning die God heeft voorbereid. Zoek Hem, zoek Zijn liefde en waarheid, daar is de echte vrucht van het leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.