Uit handen geven

Psalm 37

5 Wentel uw weg op de HEERE gimel
en vertrouw op Hem: Híj zal het doen.
(Psalm 37:5)

Geloof is vertrouwen, vertrouwen dat het werkelijkheid zal worden. Geloven in een kruis of zelfs in een god, is niet het geloof waar de bijbel over spreekt. Wanneer de bijbel spreekt over geloven in het kruis, dan gaat het om de praktijk van het kruis voor ons leven. En dat geloof is helemaal niet zo makkelijk, daar hebben we veel meer voor nodig dan een lidmaatschap van een Nederlandse kerkgemeenschap.

David heeft het over het wentelen van onze weg op de Heere. David vraagt van ons dat wij God 100% vertrouwen voor de weg die wij gaan bewandelen. Met andere woorden, gooi al je eigen ideeën weg en vertrouw op het plan dat God heeft met jouw leven. En dat is moeilijk, dat vraagt van ons dat wij ons leven uit handen durven te geven, dat we soms onwetend zijn over wat er morgen gaat gebeuren.

Vertrouwen op God is zoveel meer dan naar de kerk gaan en het bidden voor het eten. Vertrouwen op de Heere is een leven dat gewenteld is op de Heere. Een leven dat we uit handen durven te geven, een leven dat God alle ruimte geeft voor Zijn inbreng. Want David is heel duidelijk daarin, als we dat vertrouwen hebben zal Hij het doen.

En dat is precies waar ons geloof om moet draaien, zal God het doen? Wil Hij horen naar jouw gebeden, wil Hij betrokken zijn bij jouw leven? Zonder excuses te verzinnen moeten wij gaan groeien in dit geloof. Want het zijn juist die excuses die ons geloof zo kapot maken. Al die dogmatische analyses zorgt er voor dat we niet meer durven te vertrouwen, de angst dat God misschien niet luistert.

Wentel je leven op de Heere, geef het uit handen. Vertrouw er op dat je niet te pletter zal vallen, dat God trouw is aan Zijn beloften. Hij is voor jou en houdt van jou, durf je te geloven?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.