Bidden voor Nederland

Psalm 33

16 Een koning wordt niet verlost door een groot leger,
een held wordt niet gered door grote kracht.
17 Het paard geeft valse hoop op de overwinning
en bevrijdt niet door zijn grote kracht.
(Psalm 33:16-17)

We zien het zo vaak in de geschiedenis van Israel gebeuren, tegen alle verwachtingen in winnen ze toch een oorlog. Denk aan de 6-daagse oorlog, van 3 kanten worden ze aangevallen en toch zijn zij de winnaar. En ook de bijbel staat vol van die voorbeelden, het enige moment dat ze verliezen is het moment dat ze God niet serieus nemen.

Maar wat hebben wij nu aan deze verzen dan dat we het voor waarheid kunnen aannemen? God heeft toch alles onder controle, Hij doet wat Hij wil doen en daar kunnen wij niets aan veranderen. En toch hebben wij hier ook een verantwoordelijkheid, want zijn wij het niet die toch blijven vertrouwen op de macht van mensen? We doen het wel even, want we hebben het allemaal zo goed voor elkaar. Nederland is zo welvarend, we hoeven ons nergens zorgen over te maken.

Deze verzen willen ons duidelijk maken dat het niet de macht van de mensen is die alles in handen heeft. Natuurlijk lijkt het zo dat wat de mens beslist gebeurd, maar als wij eens konden zien hoe Gods hand aan het werk is in onze wereld en in ons kikkerlandje, dan zouden we van onze stoel vallen van verbazing. En dan kunnen we niets anders doen dan echt vertrouwen op God.

En daarom is het zo belangrijk dat wij voor ons land bidden, dat wij voor de leiders bidden. Sterker nog het zou goed zijn als wij gaan bidden voor christelijke leiders, leiders die werkelijk vertrouwen op de wijsheid die in God is. Kijk niet naar de voorspellingen die de media doet, maar begin er voor te bidden. Verlang naar Gods hand in ons land, verlang naar Zijn werken, naar Zijn overwinning.

Want als we dat gaan doen wordt deze psalm werkelijkheid voor ons. Dan vertrouwen we niet op wat we voor ogen zien, we vertrouwen op wat God doet. Bidt voor Nederland, elke dag, laat je gebed tot Zijn troon opgaan. Hij weet wat Nederland nodig heeft, maar Hij verlangt naar ons gebed, ons verlangen naar Zijn werken in ons kikkerlandje. Het lijkt zo goed te gaan met ons land, maar daar moeten we niet naar kijken, we moeten zien wat God wil doen in ons land.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.