God antwoord

Psalm 31

23 Ik echter zei, in mijn haast:
Ik ben afgesneden van voor Uw ogen;
maar toch hoorde U mijn luide smeekbeden
toen ik tot U riep.
(Psalm 31:23)

We durven niets meer, we zijn bang dat we iets fout doen. We gaan trouw naar de kerk, we doen wat we alle andere christenen zien doen en daar laten we het bij. En als er een aantal jongeren in de kerk zijn die even net iets meer willen doen worden ze teruggefloten, want wat als ze iets verkeerds doen? Is dat wat er van de kerk geworden is, een krampachtige kerk die bang is iets fout te doen?

Laten we die krampachtigheid eens in ons eigen leven toepassen. Als we met collega’s uitgaan die er net even wat andere moralen op na houden of die andere studenten die dingen doen die God toch echt verboden heeft. Waarom passen we dan die krampachtigheid niet toe? We moeten het eigenlijk omdraaien, krampachtigheid in de keuzes die we maken voor ons eigen leven en een avontuurlijke houding in ons geestelijk leven.

Want wat we hier zien gebeuren is dat God toch antwoord, ondanks dat David blijkbaar in zijn haast er van overtuigd was dat God hem had afgesneden. Blijkbaar was God niet zo van slag van deze houding, want hij kwam hem toch te hulp. En ook verlangde God niet van David dat hij eerst zijn woorden zou terugnemen, God hielp. En dat moeten wij ook weten, God ziet ons falen niet als iets slechts als we verlangen naar Hem.

David mag dan in al zijn wanhoop gedacht hebben dat God hem niet meer zag, dat maakt God niet uit. God ziet zijn verlangen en dan mogen we fouten maken in ons verlangen naar Hem. Al die krampachtigheid is niet wat God voor ogen heeft voor ons geestelijk leven. Hij wil ons zien proberen, Hij wil ons hart zien verlangen en zal daar altijd op antwoorden.

God hoort, hoe wij ook bidden. En God zal altijd antwoorden, zelfs als we Hem verwijten maken. Maak van jouw leven een geestelijk avontuur en wees niet bang dat je de verkeerde kant op gaat. Als jij verlangt naar Hem zal Hij antwoorden je de juiste weg op wijzen. Want dat gebeurde ook bij David, hij realiseerde zich dat hij fout zat omdat God hem antwoordde.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.