Wachten

Psalm 27

14 Wacht op de HEERE,
wees sterk
en Hij zal uw hart sterk maken;
ja, wacht op de HEERE.
(Psalm 27:14)

Wachten is essentieel voor het geloof. Abraham moest 25 jaar wachten tot de vervulling van de belofte van God voor een zoon. Want hoe kunnen we nu beter weten dat we geloof hebben dan wanneer we er op moeten wachten. Want het is in die momenten dat we verleid zullen worden om het heft in eigen te nemen. Het is in de tijd van wachten dat ons geloof zal groeien, dat we onszelf er toe moeten zetten om op God te blijven vertrouwen. Ons verzetten tegen alle andere oplossingen die niet van God komen.

En daarom zegt David dat we sterk moeten zijn in het wachten. Wat we niet moeten doen is de betekenis van dit wachten verwarren met het we zien wel wat er gebeurd mentaliteit. Dat is een wachten zonder geloof, het wachten op de hoofdprijs van de loterij. Het wachten waar David het over heeft is een actief wachten, een verwachten, maakt niet uit hoe lang we moeten wachten maar we weten dat het komt.

Helaas heeft onze maatschappij ons ongeduldig gemaakt. Alles krijgen we met de druk op een knop, als we even ergens wat langer op moeten wachten dan worden we boos. Dit vers heeft nu misschien meer betekenis dan in de tijd van David. Want het is een keuze om te wachten, ongeduld is geen keuze, het maakt ons slaaf van onze verlangens en emoties. We willen het vandaag hebben want we kunnen er niet op wachten, de drang die in ons leeft is dan bepalend.

David roept op om samen met hem het van God te verwachten. Sterk te zijn als het wat langer duurt, want zelfs in het wachten is het God die ons kracht zal geven. Hij zal ons hart sterk maken. Het is een keuze, want er is altijd een andere weg. Maar je mag weten dat als je de keuze maakt om te wachten, Hij je hart zal sterken. We mogen het van God verwachten, dan zal het moment komen dat je wonderen zult zien, Gods hand zal zien.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.