Besmetting

2 Petrus 2

20 Want als zij de besmettingen van de wereld ontvlucht zijn door de kennis van de Heere en Zaligmaker Jezus Christus, maar daarin opnieuw verwikkeld raken en daardoor overwonnen worden, dan is voor hen het laatste erger geworden dan het eerste. (2 Petrus 2:20)

Een conclusie die misschien niet zo duidelijk is, maar wel degelijk uit dit vers te halen is, is het doel van het evangelie. Natuurlijk wil Petrus hier waarschuwen voor het wegvallen van het evangelie, maar hij laat daarmee ook heel duidelijk weten wat het evangelie moet doen in ons leven. En als dat wegvalt dan vallen we weer terug in een oud patroon.

Door de kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus kunnen we de besmettingen van de wereld ontvluchten. Doordat we Jezus leren kennen krijgen we een inzicht over de situatie van deze wereld. We leren te begrijpen dat de wereld helemaal niet zo’n fijne plek is om te leven, geestelijk worden we besmet met leugens die ons onze vrijheid afneemt.

De wereld is besmet met het virus van de zonden, het is als tentakels die zich vastklampen aan ons leven om ons zo op te slokken in een leven vol lusten. Op het moment dat we Jezus leren kennen gaan we zien dat we een ander leven kunnen hebben. Een leven in liefde, een leven in waarheid, een leven waarin we zelf de controle hebben. Jezus heeft het laten zien, er is een ander koninkrijk waar wij in kunnen leven.

Op het moment dat we dat gaan loslaten en ons leven weer laten leiden door onze trots raken we besmet met de wereld. We laten de wereld bepalen hoe wij denken niet langer de liefde van de Vader geopenbaard in Jezus.

Het doel van Jezus is niet slechts de afwassing van de zonden die we hebben gedaan omdat we besmet waren met de wereld. Jezus wil ons wegtrekken uit die besmetting zodat wij kunnen leven zoals Hij dat heeft laten zien. Op het moment dat we toch in die besmetting wandelen dan hebben we volgens Petrus verloren, sterker nog, ons leven is er erger aan toe dan voor de bevrijding.

Wil jij bevrijd worden van de besmetting van de wereld? Leer Jezus kennen, dan ga je zien dat er werkelijk een andere wereld is waarin wij vandaag de dag kunnen leven. Echte bevrijding.

This entry was posted in 61 2 Petrus. Bookmark the permalink.