Waarom bidt je?

Psalm 61

8 Eeuwig zal hij tronen voor Gods aangezicht.
Beschik goedertierenheid en trouw, dat die hem beschermen.
9 Dan zal ik voor Uw Naam voor eeuwig psalmen zingen
om mijn geloften na te komen, dag aan dag.
(Psalm 61:8-9)

Er zijn extreme vormen, mensen die iets willen bereiken en daar alles voor over hebben. Al is het op het randje van de legaliteit of gewoon illegaal, het doel moet bereikt worden ten koste van alles. Als dat de manier is waarop we bidden, kunnen we het wel vergeten. Dat is niet wandelen in de zegeningen van God.

De manier waarop David bidt is net even anders, hij verlangt naar Gods werken in Zijn goedertierenheid en trouw. David kent God, hij weet het verlangen van zijn Heer. En daarin wil hij ook wandelen.

Het gaat niet om dit korte leventje waarin we zoveel mogelijk carrière willen maken. Succes, een hoop geld en ga zo maar door, het zijn allemaal valkuilen en niet het hart van christen. Een christen is als David verlangend naar de zegeningen die komen uit Gods goedertierenheid en trouw.

Wij hebben een eeuwig doel, een doel waar wij schatten vergaren in de hemel. Een leven waarin we bouwen aan ons geestelijk leven. Een leven dat leeft vanuit Zijn liefde en goedheid. Wat is het doel in jouw leven? Waar ben jij mee bezig?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.