Intiem moment

Psalm 60

11 Wie zal mij brengen in een versterkte stad?
Wie zal mij leiden tot in Edom?
12 Zult U het niet zijn, o God, Die ons verstoten had
en niet met onze legers uittrok, o God?
13 Geef ons hulp uit de benauwdheid,
want heil van een mens te verwachten is nutteloos.
14 Met God zullen wij krachtige daden doen;
Híj zal onze tegenstanders vertrappen.
(Psalm 60:11-14)

Dit vertrouwen, dit verlangen, dit gebed het zou in ons hart moeten leven. Want dit gaat niet om ons leuke christelijke leventje waarin we met kerst gaan gourmetten en met pasen een extra dag vrij zijn. Dit gaat om een christelijk leven die vol staat van Gods beloften en Gods werken. Een christelijk leven dat gebouwd is op gebed.

Wandelen met God, zoeken naar Zijn koninkrijk, het gebeurd allemaal in dat intieme moment waarin we met de Vader praten. Het is niet hard werken aan onze religie, het is geen dienen in de kerk. Het is vertrouwen op God, dat Hij zal doen wat Hij heeft beloofd.

Het is een keuze die wij moeten maken, een keuze waarin we God alle ruimte geven in ons leven. Hij neemt dat niet, in Zijn liefde geeft Hij alle ruimte die we willen hebben. Maar uiteindelijk gaat het erom dat wij van onze eigen troon afstappen en Hem alle ruimte geven.

Want met Hem zullen wij een pad bewandelen die wij zelf niet hadden kunnen bedenken. In Hem zal het leven radicaal anders zijn. Geef Hem de ruimte, geef Hem de leiding in jouw leven. Niemand zal je kunnen beschuldigen van fanatisme, want het is God die het zal doen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.