Karma

Psalm 57

7 Zij hebben een net gereedgemaakt voor mijn voeten,
mijn ziel werd neergebogen;
zij hebben een kuil voor mij gegraven,
maar zij zijn er zelf middenin gevallen. Sela
(Psalm 57:7)

Waar komt het idee van karma vandaan? Het is een leuke gedachte die de wereld koestert en er worden zelfs youtube video’s van gemaakt waar we om kunnen lachen. Het idee is heel simpel, mensen die met kwade bedoelingen het ongeluk over zich afroepen. En als christenen willen we hier natuurlijk helemaal niets mee te maken hebben.

Maar wat als de bron van deze theorie nu niet uit een verkeerde hoek komt. Wat als God de bron is van deze theorie. Want God werkt echt niet alleen met ons mensen die netjes naar de kerk gaan. Hij regeert Hij werkt in het leven van iedereen. Daar hebben mensen het woord karma voor gebruikt, maar in werkelijkheid is het onze hemelse Vader.

Want God regeert, God is rechtvaardig. En dan kijkt Hij echt niet naar onze lidmaatschap van een kerk. Dat is het laatste wat Hem boeit. Hij kijkt naar ons leven, Hij kijkt naar wat wij doen met welke motivatie. Wat wij zaaien is wat wij oogsten en dat is bijbels.

Wees bewust van hoe je leeft, wat je andere mensen aandoet. Juist wij christenen zullen zwaarder beoordeelt worden op ons gedrag. Graaf geen kuil voor een ander, laat je gedachten niet gevuld zijn met haat, bitterheid of boosheid. Want dan ben je al bezig met het graven de kuil. Je vult je leven met plannen om andere mensen tegen te staan. Het komt terug, doe het niet. God is rechtvaardig.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.