God voelt

Psalm 56

9 Ú hebt mijn omzwervingen geteld;
doe mijn tranen in Uw kruik.
Staan zij niet in Uw register?
10 Dan zullen mijn vijanden terugdeinzen,
op de dag dat ik roep.
Dit weet ik: dat God met mij is.
(Psalm 56:9-10)

Hoe diep gaat de liefde van God? David weet het, hij heeft het ervaren en vertrouwt er op. God zit nu machteloos toe te kijken hoe wij het leven er van afbrengen, Hij ziet ons elke beweging, Hij kent onze gedachten woord voor woord. Alles wat wij meemaken, alles wat wij voelen, Hij weet het en voelt het.

Zie hoe diep deze verzen gaan, David die compleet vertrouwt op de Heer van Zijn leven, de God die ziet en hoort. Vergeet de afstandelijke god waar we zoveel over horen. De verhaaltjes van de bijbel, de theologie van de kansel. We hebben een God die onze tranen in een kruik doen.

Is God echt met jou, weet je het zeker? Is het een theologie die je beaamt of is het vertrouwen waarin je leeft. Want God leeft dichtbij hen die Hem liefhebben, God geeft om hen die met Hem wandelen, God is trouw en laat je nooit gaan.

Dit is geen theologie die ons de hemel in krijgt, dit is een leven dicht bij de Vader. Hij ziet, Hij hoort, Hij voelt waar wij doorheen gaan. Geef niet op, je bent niet alleen. God is voor je en met je. Als jij roept zal Hij horen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.