Een nieuw lied in de mond

Psalm 40

4 Hij legde mij een nieuw lied in de mond,
een lofzang voor onze God.
Velen zullen het zien en vrezen,
en op de HEERE vertrouwen.
(Psalm 40:4)

David is geen robot, God stopt geen liedje in zijn hoofd en draait dat even af. En dat is toch een veel gemaakte fout in de christelijke kerk, men ziet het al voor zich een eeuwigheid lang lofliederen zingen voor God, daarom schijnt God ons gemaakt te hebben. Maar daar is God helemaal niet geïnteresseerd in.

Denk aan de 24 ouderlingen die zichzelf voor de troon van God werpen, dat is niet omdat God dat zo heeft bepaald. Wij zouden ook mensen voor gek verklaren als ze de hele dag een liedje afspelen waarin zichzelf elke keer prijzen. Dat de hemel God prijst is een uiting van de glorie en de rijkdom van Gods werken. Gods werken zijn echt zo goed dat ze niet anders kunnen dan dat erkennen.

Zoals wij lachen tijdens een film omdat het grappig is of huilen als het droevig zo mogen wij onszelf uitten als we nadenken over Gods heerlijkheid en goedheid. Zoals we soms zeggen, je legt de woorden in m’n mond (in positieve zin), zo is het Gods werken die ons woorden in onze mond leggen.

Sterker nog ons loven en prijzen moet er voor zorgen dat andere mensen het ook gaan zien. Daarom is het zo belangrijk dat we elke keer weer nieuwe lofliederen hebben. Want zoals de betekenis van het nieuws van 10 jaar geleden minimaal is en we liever op de hoogte zijn van de actualiteit zo is een nieuw loflied veel krachtiger.

En daarom is er een nieuw loflied in zijn mond en vele zullen het horen en op de Heere gaan vertrouwen. Laat God ook nieuwe liederen in jouw mond leggen. Aanbidt Hem omdat Hij vandaag de dag nog steeds in jouw leven wil werken.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.