Het echte leven

Psalm 36

10 Want bij U is de bron van het leven;
in Uw licht zien wij het licht.
(Psalm 36:10)

De medische term voor ‘leven’ is waarschijnlijk iets wat zich voort kan planten, zichzelf kan ontwikkelen en zichzelf kan behouden. Maar Jezus zei in Johannes 10:10 dat Hij was gekomen om leven te geven en niet zomaar, maar leven in overvloed. En deze twee verschillen moeten we voor ons leven duidelijk hebben. Want er is een leven dat wij kunnen hebben dat meer is dan het leven dat we kregen bij onze geboorte.

En dat is waar het evangelie vol van is, het gaat om het leven dat God wil geven dat we niet hebben als we geboren worden. Het wederom geboren worden, het nieuwe leven en alle andere beelden waar het nieuwe testament over spreekt. Dat is wat Jezus tot ons bracht. De meest spannende momenten van ons leven vallen in het niets bij het moment dat we het leven van Jezus ontvangen.

God is toch echt de bron van het leven, van het echte leven, van het leven waarin we helemaal kunnen zijn wie we horen te zijn. De duivel neemt dat allemaal weg, denk aan verslavingen, het maakt ons slaven, het neemt het leven weg. Medisch gezien leeft men nog, maar het echte leven hebben ze niet.

En zo leeft de wereld, zonder de bron van het leven en helaas zijn er ook veel christenen die zo leven. Ze hebben het licht nog niet gezien en wachten tot na de dood. Maar het evangelie is juist dat wij vandaag in het licht mogen wandelen, het leven mogen ervaren dat Jezus bracht.

God is de bron van het leven en daar moeten we naar verlangen. In Hem kunnen we het werkelijke leven ervaren dat we niet ervaren zonder Hem. Dit is geen gevoel dat we kunnen manipuleren, dit is een leven waarin we Gods kracht ervaren.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.