Groeien en bloeien

Psalm 30

6 Want een ogenblik duurt Zijn toorn,
maar een leven lang Zijn goedgunstigheid;
overnacht ‘s avonds het geween,
‘s morgens is er gejuich.
(Psalm 30:6)

Denk even aan een persoon in jouw leven die het meeste geduld heeft, het meest genadig is. Al zou je zijn of haar auto of duurste vaas breken, nog zou diegene niet boos worden. Altijd is er een deken van liefde en genade die over deze persoon hangt. Je voelt je er veilig, je weet dat je fouten mag maken en dat er altijd vergeving is. Denk even aan die persoon, leef je in over hoe je je bij die persoon voelt.

Vermenigvuldig dat maar met een heleboel en zo zal je je in de aanwezigheid van God voelen. Er is niemand hier op aarde die zo genadig en vergevingsgezind is als onze Heere. Zijn toorn duurt maar een ogenblik en Hij is het al weer vergeten. God is niet een God die zo graag aan onze zonden denkt, Hij houdt Zich veel liever bezig met het goede dat in ons leven mag gebeuren. Dat wij elke weer aan onze zonden herinnerd worden komt niet door Hem, het is de aanklager die het elke keer weer naar de voorgrond brengt.

Een nieuwe dag brengt altijd weer nieuwe mogelijkheden en zo moeten we ook opstaan, het leven stopt niet, het leven gaat altijd door. En dat is de insteek van God met deze wereld. Hij is niet gericht op onze zonden, Hij verlangt er niet naar om ons altijd maar weer een spiegel voor te houden met wat er fout gaat in ons leven. Zijn doel is om ons heilig te maken, kracht te geven om te overwinnen. En dat zijn we als reformatorische christenen vergeten.

Wij lopen liever in zwarte sokken rond om zo maar altijd aan onze zondige bestaan te worden herinnerd. Dat is niet God, God heeft het kruis gegeven om ons juist daarvan te verlossen. Hij heeft Zijn genade geopenbaard en het is extreem. Waar wij onze eigen zonden nog blijven herinneren is Hij die allang vergeten. Hij denkt aan de volgende sta waardoor wij sterker worden, mooier worden in de Heilige Geest.

En zo moeten wij staan in het leven. God is vol van liefde en genade, Hij zoekt naar mogelijkheden waardoor wij kunnen groeien. En als wij dat nu gaan geloven zal ons leven er heel anders uit gaan zien. Een leven waarin we als een bloem in volle bloei staan.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.