Heiligheid

Psalm 30

5 Zing psalmen voor de HEERE, gunstelingen van Hem!
Loof Hem ter gedachtenis aan Zijn heiligheid.
(Psalm 30:5)

David geeft nog een reden om de Heere te prijzen. De eerste reden was omdat we Zijn lievelingen zijn, zonder iets terug te verwachten wil Hij ons zegenen. Gunstelingen die de gunst van God ontvangen, niet 1 keer, maar het is onze identiteit. We blijven Zijn gunstelingen. Maar de tweede reden is van een hele andere aard, daar gaat het om iets waar we misschien niet zo gauw fan van zullen zijn. Want als we het woord ‘heilig’ horen dan krijgen we niet echt kippenvel.

Maar hebben we ons wel eens gerealiseerd, dat als God niet heilig was, het kruis nooit was gekomen? Want de Heere is namelijk ook heilig in Zijn liefde, Hij is heilig in Zijn genade, Hij is perfect in Zijn oordeel. Als God zou zijn zoals de wereld Hem graag zou willen hebben zouden we met z’n allen op rampkoers zijn. Maar God is heilig en in alles wat Hij doet is Hij rechtvaardig.

En daar mogen we echt blij om zijn, daar mogen wij Hem echt voor loven. Hij is heilig, denk aan die heiligheid, denk aan Zijn goedheid en loof Hem. Vergeet al het negatieve dat we elke voelen bij het woord ‘heiligheid’ en onthoudt dat zonder Zijn heiligheid wij helemaal niet zouden bestaan. Er zou geen liefde in Hem zijn, er zou geen genade in Hem zijn.

Leef Hem bij gedachte dat Hij heilig is. Wat is dat een mooie gedachte, wat is dat een zekere gedachte. We hebben niets te vrezen, we zijn veilig in Zijn armen. Dank U Heere. Er zijn nog zoveel meer redenen om Hem te loven, maar deze twee maken al het verschil. Deze twee zijn al genoeg om ons hele leven in Zijn handen te leggen. Want als wij ons leven in Zijn handen leggen, leggen we het in heilige handen.

Genade is niet het tegenovergestelde van heiligheid. Heiligheid is de perfecte keuze maken, heiligheid is antwoorden als wij roepen, heiligheid is Zijn Zoon naar de aarde sturen om ons te redden. Heiligheid is het beste voor hebben met ons leven en dat is ook de bevrijding van de zonden, ons ook heilig maken.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.