Het doel van christen zijn

Psalm 27

4 Eén ding heb ik van de HEERE verlangd,
dát zal ik zoeken:
dat ik wonen mag in het huis van de HEERE,
al de dagen van mijn leven,
om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen
en te onderzoeken in Zijn tempel.
(Psalm 27:4)

Dit vers hangt helemaal af van hoe jij God hebt leren kennen. Veel christenen hebben eigenlijk helemaal geen beeld bij wie God nu is. Ze houden zich vast aan de theologie die ze in de kerk hebben ontvangen, maar om nu te zeggen dat ze echt God persoonlijk hebben leren kennen, is de grote vraag. Ze weten dat God liefde is, maar of ze dat ook echt weten in hun geloof en in hun hart weten ze niet. Want ze weten het alleen van horen zeggen.

David heeft ervaring met God, Hij heeft Gods liefde en goedheid ervaren en weet daarom dat hij niets anders wil. God is zo goed in zijn, Gods liefde is zo krachtig en verslavend, waarom zou hij ergens anders naar toe gaan. En zo mogen wij ook Gods goedheid en liefde ervaren waardoor wij ook niets anders willen. Meer van Hem, wij mogen echt wel verslaafd raken aan God, dat is echt geen zonde.

Helaas hebben vele mensen iets anders gemaakt van het christendom. Zij zijn christen omdat het voordeel oplevert, zegeningen, genezingen, de hemel en ga zo maar door. De gedachte dat er een God zou kunnen zijn die samen met ons aan het werk wil gaan is hen wereld vreemd. Laat God maar doen wat Hij wil en vooral het goede voor mij en ik doe wat ik zelf wil.

David stapt daar over heen, hij wil niet bij God zijn om de zegeningen, hij wil bij God zijn omdat God goed is. Hij wil die liefde zien, hij wil de aanwezigheid van God ervaren. Dat is het mooie in het leven, dat is de kracht van het leven. En dat moet ook ons doel worden. Natuurlijk zijn we niet allemaal op het zelfde niveau als David, maar het moet wel ons doel worden.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.