Hij zorgt er voor

Psalm 23

1 Een psalm van David.
De HEERE is mijn Herder,
mij ontbreekt niets.
2 Hij doet mij neerliggen in grazige weiden,
Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren.
(Psalm 23:1)

Snappen we het nu nog niet, waarom maken wij ons zo druk in dit leven? Waarom vullen wij ons hoofd en hart met de dingen van deze wereld die er uiteindelijk helemaal niet toe doen. Het gaat om ons eeuwig leven, het leven dat we hebben samen met de Schepper van hemel en aarde. Het leven dat we nu hebben staat in een schril contrast met wat ons die Jezus volgen te wachten staat.

En dat is waar David het hier over heeft, het is een leven waar we in de eeuwigheid in mogen leven. En die eeuwigheid begint niet pas als we dood gaan, die eeuwigheid is al begonnen toen we Jezus gingen volgen. Een eeuwigheid waarin we altijd de zekerheid hebben dat de Heere onze Herder is. En alles wat Hij doet is om voor ons te zorgen, om ons Zijn liefde te laten zien.

Stap in deze psalm met je hele hart, vol vertrouwen op de God die ons lief heeft. En weet dat het een eeuwige stap is waarin we Jezus mogen volgen. Vertrouw niet op deze wereld en haar beloften. Ze zijn verre van eeuwig, sterker nog ze komen vaak met een hele zware kater. Maar wij hebben een herder die ons lief heeft en die voor ons zorgt.

Hij leidt ons naar plekken waar we ons leven kunnen vullen met kracht en waarheid. Hij laat ons eten van het beste voedsel, Hij laat ons drinken van het water dat zal opspringen als een fontein in ons leven. Het moment dat we dit ervaren weten we pas dat het leven in de wereld geen echt leven is. Al die jaren dat we zoveel mooie dingen hebben gedaan vallen dan opeens in het niets bij de ervaring van het leven in Zijn hand.

Want dat is wat het is, leven uit Zijn handen, leven in Zijn kracht. Dit is pas echt leven, dan hebben we geen drugs nodig om een grotere ervaring te hebben. Dan hebben we dat ontvangen waar we tot in de eeuwigheid in mogen groeien, Zijn aanwezigheid, Zijn kracht.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.