In de ochtend

Psalm 5

4 ‘s Morgens hoort U mijn stem, HEERE;
‘s morgens leg ik mijn gebed voor U neer
en zie ik naar U uit.
 (Psalm 5:4)

Stel je eens voor, je staat ‘s morgens vroeg op uit bed, net even eerder dan dat je dat normaal doet. Je gaat naar een kamer om even alleen te zijn, nog even niet denken aan alles wat je moet doen deze dag, maar je slaat de bijbel open. Je leest wat woorden van God en je begint te bidden. Je legt deze dag in gebed voor het aangezicht van God, want je wil werkelijk afhankelijk zijn van de God van Abraham.

Waarom klinkt dit zo moeilijk voor ons? We staan op en we zijn gelijk vol met wat we die dag allemaal willen bereiken. Sommige mensen hebben wel de traditie om de ochtend rustig te beginnen, maar gaan dan de krant lezen. Wat is er mis mee als we de ochtend beginnen met God?

Natuurlijk zijn we het er over eens dat er helemaal niets mis is met het beginnen van de dag met God. Maar als we eerlijk zijn dan is het niet echt een prioriteit in ons leven. We willen eerst die kop koffie en even lekker wakker worden of we zetten de wekker juist zo laat mogelijk en doen alles zo dat we zo snel mogelijk de deur uit zijn. We ruimen niet echt tijd in voor een goed begin van de dag.

Er zit geen magie in het beginnen van de dag met God. Als we de dag beginnen met God dan is niet opeens alles een stuk beter. Met het beginnen van de dag met God kunnen we ook God niet forceren om de hele dag bij ons te zijn. Als we de dag beginnen met God laten we zien dat Hij werkelijk onze nummer 1 is. Dan bouwen we ons geloof werkelijk op Jezus de hoeksteen van ons leven.

En dat moeten we ons realiseren. Hoe sta jij in de relatie met God? Voor David is God zijn enige hoop in dit leven en dat wordt duidelijk als hij opstaat. Want het eerste waar hij mee bezig is, is gebed, contact met God. Laten we ons geloof vullen met dit verlangen, dat we God willen zien nog voordat we iets anders hebben aangeraakt. Het is niet magisch, het is een liefde dat we hebben voor onze Schepper.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.