Dag in dag uit met God

Psalm 5

4 ‘s Morgens hoort U mijn stem, HEERE;
‘s morgens leg ik mijn gebed voor U neer
en zie ik naar U uit.
5 Want U bent geen God Die vreugde vindt in goddeloosheid,
de kwaaddoener zal bij U niet verblijven.
 (Psalm 5:4-5)

Deze psalm is geschreven door een man die zelf niet perfect was, maar het verschil is dat hij geen excuses verzon voor zijn zonden. Hij erkende zijn zonden en wist dat hij met zonden zijn relatie met God in de waagschaal legde. En dat moeten wij ons ook realiseren, alleen dan zullen dit vers kunnen begrijpen.

God haat goddeloosheid, hij kan het slechte niet uitstaan en Hij zal zijn eigen goedheid niet willen compromitteren door ook maar een link te hebben met een kwaaddoener. En dat moeten we begrijpen als christenen, want wij hebben het evangelie zo egoïstisch gemaakt alsof wij een cadeautje krijgen naar de hemel, maar dat was het doel niet van het kruis van Jezus.

De bekering en de doop zijn uitingen van een verlangen naar de goedheid van God in ons leven. We laten daarmee zien dat we af willen van de zonden in ons leven. En dat is ook Gods verlangen, Hij wil de goddeloosheid uit ons leven. En daar moeten wij onszelf van doordringen, weg met de zonden, weg met de goddeloosheid in ons leven.

Helaas hebben wij er een discussie van gemaakt, wij willen graag analyseren wat er fout is en wat goed is. Maar David heeft een hele andere oplossing. Zijn oplossing is om gewoon dicht bij God te blijven, want dat is wat David hier zegt. Het eerste dat hij wil doen als hij wakker wordt, is bij God zijn om zo ver weg te blijven van de zonden, want God haat zonden.

Als christen moeten we dit begrijpen, wij moeten verlangen naar een godzalig leven. Een leven dat ver weg is van de goddeloosheid en voor David is het daarom heel duidelijk dat hij dag in dag uit met God bezig wil blijven. Zijn vertrouwen op God is het belangrijkste, als hij wakker wordt en als hij gaat slapen. Dan hoeven we ons ook niet af te vragen wat wel of niet goed is, want we zijn dicht bij God, we hebben Hem lief boven alles.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.