Onvoorbereid

Handelingen 1

8 maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde. 9 En nadat Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. (Handelingen 1:8-9)

Wat Jezus hier doet, doet Hij wel vaker in ons leven. Momenten dat we niet helemaal door hebben wat er gaat gebeuren, maar Zijn belofte is er. Jezus geeft de belofte van de Heilige Geest die over de discipelen zal komen en na deze belofte verlaat Hij hen. Nu moeten ze er op vertrouwen dat de belofte vervuld zal worden.

Waren ze er klaar voor? Jezus vond van wel en uiteindelijk is dat ook gebleken. Dachten de discipelen dat ze er klaar voor waren? Waarschijnlijk niet, waarschijnlijk hadden ze nog een hoop vragen voor Jezus, maar het was genoeg, nu moet het maar gewoon gaan gebeuren.

Soms moeten we gewoon in het diepe gegooid worden.We hoeven niet alles eerst op een rijtje te hebben om te doen wat God van ons vraagt. Het is misschien zelfs beter als we het niet op een rijtje hebben, we moeten gewoon vertrouwen dat het zo gaat uitpakken zoals God van plan is.

Wij mensen zijn van die controlfreaks, we willen alles in de hand hebben. Als Jezus ons zo zou achter laten hoe zou ons gesprek er uitzien? Zouden we beginnen met klagen over dat het wel heel onduidelijk is wat er nu gaat gebeuren. Dat we hier niet aan mee kunnen doen want hoe kunnen wij nu een goed werk leveren als ons niet eens duidelijk is wat er van ons gevraagd wordt.

Geef het uit handen, vertrouw er op dat de beloften van de Vader nooit leeg zullen terugkeren. Geen paniek over een onduidelijke toekomst, laten we blind vertrouwen op Gods beloften. En als je je afvraagt welke belofte Hij dan aan jouw heeft gegeven, begin dan bij de bijbel.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.