Vrede ontvangen

Lukas 7

50 Maar Hij zei tegen de vrouw: Uw geloof heeft u behouden; ga heen in vrede! (Lukas 7:50)

Jezus is de Zoon van God, Hij heeft alle autoriteit. Wanneer Jezus zegt dat haar zonden zijn vergeven en dat haar geloof haar heeft behouden, dan is dat zo. En hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt voor ons, als we er over na gaan denken dan zullen we zien dat de gevolgen groot zijn.

Haar zonden zijn vergeven door Jezus. Zij begint werkelijk met een schone lei, er is niets in haar leven dat nu nog tussen God en haar in staat. En dat alleen maar door de woorden van Jezus, je zonden zijn vergeven. Wat een autoriteit. Alles wat tegen haar zou spreken is verdwenen. Er is niemand of niets die ook maar iets tegen haar kan inbrengen tegenover God. Niet langer hangt de toorn van God boven haar hoofd en dat alleen door de woorden van Jezus.

En waarom heeft Jezus dat gedaan, waarom sprak Hij die woorden? Om haar geloof, zij vertrouwde op Hem, zij gaf aan dat ze volledig afhankelijk van Hem wilde zijn. Ze gaf niet om haar reputatie, ze gaf niet om de reputatie van Jezus, alles wat ze wist dat Jezus haar enige hoop was. En dat is het geloof dat Jezus zag en Hij beantwoordde dat geloof met Zijn autoriteit.

Wij volgen geen religie die precies uitlegt hoe de wereld is ontstaan en wat de regels zijn om deze God te dienen. Wij volgen geen religie die een antwoord heeft op alle vragen. Wij hebben geloof in de Heer die alle autoriteit heeft op deze aarde en geloof is alles wat Hij vraagt. Wij hebben een vertrouwen op de bron van het leven, de bron die ons redt van de dood. En alles wat Hij vraagt is geloof en dat geloof zal ons behouden. Niet het volgen van een religie maar het geloof dat deze vrouw had, door zich aan de voeten van Jezus te gooien.

Gaat heen in vrede. Wat een autoriteit, geen vrede als groet, maar een vrede die ons rust geeft in ons hart. Een vrede die ons verlost van alle onrust in de wereld. Een vrede waardoor wij mogen weten, Hij heeft alle autoriteit, niemand kan mij deze vrede afpakken. Hebben wij dit moment in ons leven gehad? Een moment waarop wij weten dat Jezus ons Zijn vrede heeft gegeven.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.