Puzzelstukje

Lukas 1

36 En zie, uw nicht Elizabet is eveneens zwanger van een zoon, in haar ouderdom. Dit is de zesde maand voor haar, die onvruchtbaar genoemd werd. 37 Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn. 38 Maria zei: Zie, de dienares van de Heere, laat met mij geschieden overeenkomstig uw woord. En de engel ging van haar weg. (Lukas 1:36-38)

Maria haar twijfels zijn weggenomen. Niet twijfels van ongeloof, maar twijfels over heiligheid. En natuurlijk had ze kunnen weten dat God Zijn heiligheid niet zou prijs geven, maar dit is zo’n uitzonderlijke manier, dat had ze nooit kunnen weten.

De engel laat nog even weten dat God werkelijk iets is begonnen. Het is een groter plan dan Maria en dit kind. Want ook Maria haar nicht is zwanger van een zoon door een wonder. Ondanks dat ze onvruchtbaar genoemd werd, is ze nu in haar zesde maand van haar zwangerschap. Er is meer dan alleen wat we zien, er is meer dan wat God doet in ons leven. Soms moeten we gewoon pas op de plaats zetten en onszelf als een puzzelstukje zien in de hele geschiedenis die God schrijft.

Want het is God die geschiedenis schrijft, God gaat Zijn weg met de mensen. En daarin is geen ding onmogelijk. Als we de bijbel maar als een verhaaltjes boek of een moreel boek zien dan leeft die overtuiging niet in ons. Maar als we de geschiedenis beschreven in de bijbel werkelijk gaan zien voor hoe God handelt dan weten we dat geen ding onmogelijk is voor God om Zijn weg te gaan met de mensen.

Wij zijn allemaal puzzelstukjes en zo moeten we leven, puzzelstukjes in Gods handen. Soms kunnen we zo gefocust zijn op onszelf, wat is Gods plan met mijn leven, dat we niet door hebben dat we onderdeel zijn van een koninkrijk waar Jezus de koning is. Maar als we ons op onze plek bevinden dan kunnen we het met Maria uitroepen: ‘laat met mij geschieden overeenkomstig Zijn woord.’

Wij zijn dienaren en dienaressen van onze Vader in de hemel. En zo mogen we voor God staan, vertrouwend dat wat Hij doet goed is. Ook al lijkt het onmogelijk, bij God is alles mogelijk. Laat Zijn wil geschiedden in jouw leven. Laten we leven als klei in de hand van de pottenbakker.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.