Simpele mensen

Lukas 1

5 In de dagen van Herodes, de koning van Judea, was er een priester van de afdeling van Abia, van wie de naam Zacharias was. En zijn vrouw behoorde tot de dochters van Aäron en haar naam was Elizabet. 6 Zij waren beiden rechtvaardig voor God en wandelden onberispelijk volgens alle geboden en verordeningen van de Heere. 7 En zij hadden geen kind, omdat Elizabet onvruchtbaar was en zij beiden op hoge leeftijd gekomen waren. (Lukas 1:5-7)

Feiten, feiten en nog eens feiten. Dat is wat Lukas wil geven. En met die feiten moeten wij kijken naar ons geloof, moeten wij kijken naar wat God heeft gedaan in de geschiedenis. En die geschiedenis gaat nu over twee oude mensen, die rechtvaardig waren voor God en onberispelijk wandelden.

Lukas geeft een introductie van de mensen. Zacharias en Elizabet. Hij was een priester en ook zijn vrouw behoorde tot het nageslacht van Aäron. Gods keuze voor deze belangrijke taak was gevallen bij twee oude mensen die trouw waren aan hem in hun wandel en voor wie het nog onmogelijk leek om toch nog kinderen te krijgen.

Allemaal details die ons doen verbazen over God. Maar dit is Wie God is, Hij neemt het liefst de onmogelijke weg zodat Hij aan het stuur kan zitten van ons leven en de weg die de kerk vandaag de dag gaat. Het minste is voor God het beste, mensen die simpel en trouw zijn aan Hem zijn voor Hem de ideale weg om te bewandelen.

Een introductie van twee mensen, niet een Herodus of de hogepriester, maar twee mensen die behoren tot het priesterlijk geslacht. Mensen die dichtbij het geloof staan, mensen die zoeken naar de weg zoals God dat verlangde in de wetten Mozes. God ziet daar een hart, niet werken, maar een hart dat trouw wil zijn aan de God van hemel en aarde.

Het hoeft allemaal niet met bombarie of trompetgeschal, het kan gewoon met jij of ik, simpele mensen die door God gebruikt worden voor een groot werk. Niet omdat wij er zo hard aan trekken en er zoveel voor over hebben, maar omdat we trouw willen zijn aan God en onze dienstbaarheid aan Hem. En dan is het God die bepaalt welke onmogelijke weg we misschien gaan. Want het is God die de deur open zet die onmogelijk open kon in onze eigen kracht.

Dit is onze God die we mogen dienen en van Wie wij alles mogen verwachten. En wij mogen gewoon simpel trouw zijn in onze liefde voor Hem

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.