Onovertreffelijk

Romeinen 5

6 Want toen wij nog krachteloos waren, is Christus op de bestemde tijd voor goddelozen gestorven. 7 Want bij hoge uitzondering zal iemand voor een rechtvaardige sterven; hoogstens immers heeft iemand de moed om voor de goede mens te sterven. 8 God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. (Romeinen 5:6-8)

Hoe worden de mensen opgehemeld die bereid zijn hun donorcodicil te ondertekenen. Wat een aandacht krijgen mensen die met gevaar voor eigen leven andere mensen helpen. Maar is er iemand die bereid is om de doodstraf te nemen voor iemand die daartoe veroordeeld is voor het verkrachten en vermoorden van jonge meisjes? Is er iemand die Hitler nog een tweede kans zou willen geven?

Dat is waar we het hier over hebben, Jezus stierf niet voor goede heilige mensen die het wel verdiend hebben om een plekje in de hemel te krijgen. Natuurlijk als we onszelf als moraal gebruiken dan is er nooit iets mis met ons. En ook durven we nog wel te erkennen dat we af en toe wel fouten hebben gemaakt. Maar dan zullen we nooit inzien hoe groot de liefde van God is voor ons.

Op het moment dat wij nog ver weg in het moeras van de zonde zaten, was God vol van liefde. Dit is niet te vergelijken met de meest onzelfzuchtige daad van een mens hier op aarde. Hij is God, Hij heeft ons geschapen. Wij zijn van Hem weggelopen en willen niets meer met Hem te maken hebben. En toch heeft Hij besloten om alles voor ons te geven.

Dat is de context van Gods liefde. Hoe vaak horen we niet van een familieruzie: ‘ik heb alles geprobeerd, nu zoeken ze het maar uit.’ Of: ‘Eerst zien en dan geloven, eerst moeten zij maar interesse tonen dan ben ik ook wel bereid om het goed te maken.’

Nog voordat wij ook maar enig interesse hadden in onze Schepper heeft Hij al alles gegeven om ons weer in Zijn armen te krijgen. Hij gaf niet op en staat altijd met armen op wijdt. Wat willen we nog meer, zo’n liefde is ondenkbaar. En toch is het God die zo voor ons klaar staat.

Hoe kunnen we dan ook twijfelen aan de toekomst met God nu we christen zijn. We hoeven nergens aan te twijfelen, de liefde die God heeft laten zien aan het kruis, kan niet worden overtroffen. Laten we daarom altijd vertrouwen, altijd hopen op dat wat gaat komen.

This entry was posted in 45 Romeinen. Bookmark the permalink.