Groeien in geloof

Romeinen 5

3 En dat niet alleen, maar wij roemen ook in de verdrukkingen, omdat wij weten dat de verdrukking volharding teweegbrengt, 4 en de volharding ondervinding en de ondervinding hoop. 5 En de hoop beschaamt niet, omdat de liefde van God in onze harten uitgestort is door de Heilige Geest, Die ons gegeven is. (Romeinen 5:3-5)

De regering moet druk uitoefenen op landen als Noord-Korea en Iran om de vervolging van christenen te stoppen. Maar zijn wij vergeten dat Jezus ons heeft verteld dat wij net als Hem vervolgt zullen worden? Zijn wij vergeten dat de vervolging juist nodig is om ons geloof te laten groeien?

Mensen die in de verdrukking leven zullen het geloof op een intensere manier kunnen beleven. De verdrukking werkt namelijk volharding in ons leven. En deze volharding geeft ons meer ervaring om het geloof werkelijk te kunnen praktiseren. En die praktijk geeft ons hoop in dat wat God voor ons klaar heeft liggen in Zijn liefde.

Hoe passen wij in het westen ons geloof toe? Hebben wij werkelijk momenten dat wij ons geloof kunnen testen op kracht? Wij moeten geen medelijden hebben met mensen in de verdrukking, zij zijn juist gezegend, zij kunnen hun geloof laten groeien tegen alle verdrukking in. En hoe raar dit ook klinkt in onze oren, dit is wel de boodschap die we in de bijbel kunnen lezen.

En de grootste fout die we hebben gemaakt is geloof omvormen tot een geschreven document dat beschrijft wat wij denken dat de waarheid is. Maar als we nu gaan begrijpen dat geloof een levende relatie met God is dan willen we daar ook aan gaan werken. Dagelijks werken we aan het groeien in vertrouwen op God. Dagelijks bouwen we aan ons vertrouwen op God dat Hij onze kracht voor elke stap.

Het leven van een christen draait niet om goede werken, het leven van een christen draait om het persoonlijke vertrouwen dat we hebben op God. En daar moeten we dagelijks onze energie aan geven. We moeten onszelf confronteren en groeien in volharding om altijd op God te blijven vertrouwen wat de omstandigheden ons ook vertellen.

 

This entry was posted in 45 Romeinen. Bookmark the permalink.