Geloof toepassen

Romeinen 4

22 Daarom ook is het hem tot gerechtigheid gerekend. 23 Nu is het niet alleen ter wille van hem geschreven dat het hem toegerekend is, 24 maar ook ter wille van ons, aan wie het zal worden toegerekend, aan ons namelijk die geloven in Hem Die Jezus, onze Heere, uit de doden opgewekt heeft, 25 Die om onze overtredingen is overgeleverd, en opgewekt om onze rechtvaardiging. (Romeinen 4:22-25)

Zoals Paulus al eerder schreef in deze brief doet God niet aan vriendjespolitiek. God is rechtvaardig in Zijn oordeel en zal iedereen op dezelfde manier oordelen. Het geloof van Abraham in Gods beloften werd hem aangerekend tot rechtvaardigheid. En God zal bij ons precies hetzelfde doen, deze woorden zijn ook voor ons geschreven. Het moet ons moet geven en vertrouwen op deze God die niet oordeelt naar onze werken, maar wacht op ons vertrouwen op Hem.

Het moet ons geloof kracht geven als we deze verzen lezen. Het moet ons kracht geven om gericht te zijn op deze weg die God heeft geopend voor ons. Het is zo pijnlijk om te zien dat we religie hebben beschreven in boeken en dat we denken dat het ons geloof is. Tegelijk gaan we gewoon door met ons leven zoals we het zelf willen invullen.

We zouden dit kunnen omschrijven als het hebben van een ‘vriend’ die we nooit ontmoet hebben of gesproken hebben. We noemen hem wel onze vriend, maar alles wat we weten is wat we ergens over hem gelezen hebben.

Deze verzen moeten ons geloof vorm geven. Deze verzen zijn niet bedoelt om op te schrijven en over te discussiëren, ze zijn bedoelt om in ons hart op te slaan en er mee aan de wandel gaan. God vraagt van mij geloof, vertrouwen in Hem. God vraagt van mij vertrouwen in de weg die Hij gaat met mijn leven, net zoals Abraham vertrouwen had in de weg die God met Hem ging.

Met geloof vorm geven bedoel ik dat we bij de stappen die we nemen in het leven, altijd denken aan wat God van ons verlangt. En dan heb ik het niet alleen over grote stappen als welke baan of welke partner we moeten kiezen, ik heb het over elke stap in ons leven.

Daarom moeten we deze verzen bewust meemaken. Hoe wij in onze relatie tot God staan bepaalt onze rechtvaardigheid. God wil bewust met ons samenwerken. En dat doen we door simpel Gods beloften boven alles te stellen. Gods beloften voor het leven dat we nu op aarde hebben. Laten we die beloften omarmen en er naar wandelen. Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden.

This entry was posted in 45 Romeinen. Bookmark the permalink.