Zwijgen voor God

Psalm 62

6 Zeker, mijn ziel, zwijg voor God,
want van Hem is mijn verwachting.
7 Zeker, Hij is mijn rots en mijn heil,
mijn veilige vesting; ik zal niet wankelen.
(Psalm 62:6-7)

Hoe groter ons geloof, hoe meer wij zwijgen. Het is precies het tegenovergestelde van hoe het in de wereld gaat. In de wereld hebben de mensen met de grootste mond de krachtigste uitstraling. Bescheiden mensen, verlegen mensen zullen niet worden uitgenodigd voor een goed debat. Ze kunnen het niet winnen, men zal niet naar hen willen luisteren.

In het koninkrijk van God is het een compleet ander verhaal. Juist zij die een groot en krachtig geloof hebben zullen zwijgen. Zij verwachten het werkelijk van God. Dan is God de rots een veilige vesting. Dan kan het stormen dan kan er een stortvloed aan leugens komen, ze blijven vasthouden aan het geloof.

Geloof kan alleen leven, als God echt is. Maar er zijn zoveel christenen die God levend proberen te maken met heel veel praten. Dat veranderd niets aan ons leven. Al dat gepraat in vergaderingen, ellenlange gebeden die vaak voor de bühne zijn, preken die alleen maar onze theologie bevestigen. Dat maakt ons geloof niet sterker, niet echt.

Het is een echt verwachten waarin geloof wordt geopenbaard. Zwijgen voor God, stil staan voor Zijn tronen en als Esther verwachten dat Hij zal antwoorden. En als dat de kern is van ons geloof, is het dan niet dat wij daaraan moeten werken. Train jezelf in het zwijgen voor God.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.