Plan voltooien

Psalm 57

3 Ik roep tot God, de Allerhoogste,
tot God, Die Zijn werk aan mij voltooien zal.
(Psalm 57:3)

De context van dit vers is dat David weet dat hij is geroepen om koning te zijn. Samuel kwam naar hem toe en zalfde hem tot koning, maar daarna was er nog een lang weg te gaan voordat hij werkelijk koning werd. En in die tijd weet David dat God een weg gegaan is met zijn leven en dat hij er op mag vertrouwen.

Nu kunnen we heel makkelijk deze verzen gaan overnemen en dat op ons leven toepassen. Het geeft een goed gevoel dat God een plan heeft met mijn leven. Het geeft een veilig gevoel, maar in hoeverre is het niet een wereldse manier van veiligheid? Een valse vorm van geborgenheid.

We moeten als christenen weten wat Gods plan is met ons leven, alleen dan kunnen we deze woorden bidden. God wil over ons leven profeteren, dat wil Hij doen om met ons op pad te gaan en dat doel te bereiken. God wil een doel stellen waar wij Hem aan kunnen houden.

God heeft een plan met jouw leven, echt waar, ook met dat van jouw. Nu is het aan ons om dat plan te gaan ontdekken. Zeker na het kruis van Jezus is de weg compleet open voor ons om in het plan dat Hij heeft te stappen. En dan mogen we weten dat Hij het zal voltooien. Vertrouw er op.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.