Overlaten aan God

Psalm 47

4 Hij onderwerpt volken aan ons,
Hij brengt natiën onder onze voeten.
5 Hij kiest voor ons ons erfelijk bezit uit:
de glorie van Jakob, die Hij heeft liefgehad. Sela
(Psalm 47:4-5)

Hoe oneerlijk dit ook klinkt, het is een spelletje dat de mens zelf heeft verzonnen. We zijn slachtoffers van DNA of onze voorouders, we maken allemaal zelf keuzes. Iedereen kan vandaag de keuze maken om God toe te laten in het leven of te vechten tegen allerlei vormen van moraliteit. We hebben een keuze, iedereen heeft een keuze, we zijn geen slachtoffers van onze Schepper.

En toch doen ook wij christenen daar aan mee. We verzinnen de smoes dat God eerst wat in ons leven moet doen voordat we Hem de aandacht gaan geven die Hij hoort te krijgen. Wij hebben een keuze, hoe zondig we ook zijn, hoe diep we ook zinken, wij hebben de keuze om ons tot God te richten.

En waar de wereld bezig is met jaloezie en status rennen wij daar hard achteraan, want dat mag blijkbaar wel. Die keuze mogen wij wel zelf maken. Als we nu eens alles aan God zouden overlaten, als we niet meer gaan vechten voor de dingen van deze wereld en blijven zoeken naar het koninkrijk van God, dan zal al het andere ons toe worden geworpen.

Want dan is het God die dat doet. Dan mogen we afhankelijk zijn van wat Hij doet, Hij onderwerpt de volken, Hij verdedigt onze belangen, Hij kiest voor ons het erfelijk bezit uit. De keuze is aan jou, wil je dit allemaal zelf doen of laat je het aan God over.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.