Schaamte

Psalm 40

11 Uw gerechtigheid verberg ik niet diep in mijn hart,
Uw waarheid en Uw heil verkondig ik.
Uw goedertierenheid en Uw trouw verzwijg ik niet
in de grote gemeente.
(Psalm 40:11)

En nog een vers waarin David God wil laten weten dat er geen enkele schaamte is om Zijn goedheid te verkondigen. Schaamte voor God is een zonde die we echt niet kunnen maken. Jezus laat ons zelfs weten dat het oordeel daar van afhangt. Willen we echt bij Hem horen, willen we echt aan Zijn kant gaan staan?

En dat is eigenlijk de vraag van het evangelie. Nicodemus was iemand die daar erg mee worstelde, hij zag dat Jezus niet zomaar een leraar was, maar hij wil de andere joden ook niet zomaar tegen de haren instrijken. Waarschijnlijk heeft hij uiteindelijk de juiste keuze gemaakt, maar hij moest die schaamte wel overwinnen.

Want de grote vraag is eigenlijk, waarom zouden wij ons schamen? Als wij God kennen zoals David Hem kent, dan is er niets om voor te schamen. Dan mogen we openlijk over Hem praten, want Hij is goed. En daarom mogen we Zijn goedheid verkondigen, daarom mogen we de waarheid en het heil met andere mensen delen.

Er is geen schaamte in het evangelie, de meeste schaamte komt door de rotzooi die wij mensen er van hebben gemaakt. Maar als we God echt kennen dan maakt dat niet meer uit, dan is Gods goedheid groter en heerlijker dan de fouten die de kerk gemaakt heeft. Want God is en blijft goed.

En dat is het evangelie dat we de mensen mogen vertellen. Kijk niet naar de kerk, kijk naar God zelf. Hij is de bron van alles, voor Hem hoeven wij onszelf niet te schamen.

This entry was posted in 19 Psalmen, Bible. Bookmark the permalink.