De geestelijke wereld

Psalm 35

4 Laat beschaamd en te schande worden
wie mij naar het leven staan;
laat terugwijken en rood van schaamte worden
wie kwaad tegen mij bedenken.
5 Laat hen worden als kaf voor de wind,
wanneer de engel van de HEERE hen wegdrijft.
6 Laat hun weg duister en spiegelglad zijn,
wanneer de engel van de HEERE hen vervolgt.
(Psalm 35:4-6)

Er is een geestelijke wereld waar onze wereld geen rekening mee wil houden. Het is geen toeval wie de president van de Amerika is, het is geen toeval wat er allemaal gebeurd in deze wereld. En deze verzen laten zien dat David daar wel rekening mee houdt, sterker nog, het is waar hij op vertrouwt. Want de wereld kan zijn eigen plannen smeden en proberen alles naar eigen hand te zetten ze lopen uiteindelijk tegen een geestelijke muur op.

En het gebed van David is dan ook dat die plannen op niets uitlopen. Men zal beschaamd uitkomen. De wereld is geen partij voor wat er zich afspeelt in de geestelijke wereld. En daarom heeft David het ook over engelen, want engelen zijn boodschappers van God die het vandaag de dag nog steeds druk hebben. De momenten waarop ze worden beschreven in de bijbel zijn echt maar het topje van de ijsberg.

God gaat door, Zijn engelen gaan door en Hij zal volbrengen waar Hij aan begonnen is. De reden dat David hier dit gebed bidt is dan ook omdat hij onderdeel is van Gods plan. En als wij ook onderdeel worden van het plan van God zullen wij ook dit gebed kunnen bidden. Laat de werken van de duisternis ongedaan worden gemaakt, laat het plan van God volmaakt worden.

Laat de wereld beschaamd worden, zij die er alles aan doen om het werk van God uit te bannen. Laat hen terugwijken en rood van schaamte worden, want dan realiseren ze zich dat ze nietig en klein zijn. Dat ze zijn als kaf voor de wind. Want het is God die Zijn engelen zend om het werk te volbrengen dat Hij heeft gepland.

We mogen echt bidden dat de wereld bedrogen uit zal komen. Hun vertrouwen beschaamt. Want de geestelijke wereld is waar het werkelijk gebeurd. En daar moeten wij op hopen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.