Van het kwade naar het goede

Psalm 34

15 Keer je af van het kwaad en doe het goede; samech
zoek de vrede en jaag die na.
(Psalm 34:15)

Wat je ook uit het evangelie haalt, als dit vers er niet bij zit dan heb je het hele evangelie niet begrepen. Jezus kwam om ons te verlossen van de werken van de duivel. Zijn verlangen is dat wij niet langer wandelen in de leugens van de leugenaar, maar leven naar de waarheid, naar het verlangen van onze Vader.

David begint met het uitleggen hoe we met God in contact kunnen komen, hoe we Hem als de enige hoop van ons leven kunnen maken. Want David weet dat als we eenmaal de goedheid van God hebben geproefd dan willen we niets anders meer. En de stappen die David nu gaat uitleggen moeten ons op die plek brengen. En dit vers is een van de eerste stappen, de basis om met God te wandelen.

De bijbel is duidelijk, Gods verlangen is voor ons een heilig leven. Nu heeft de duivel met succes het woord heilig verbannen naar het land der fabelen. Heilig is een vies woord geworden dat niet meer bij deze tijd past. Maar het woord heilig is het woord dat ons hoop moet geven, want als wij geen heilige God hadden zouden wij er allang niet meer zijn.

Want God is heilig in Zijn liefde, hij is heilig in Zijn genade, hij is heilig in Zijn werken. En dat maakt het dat wij datzelfde verlangens moeten hebben. Ons afkeren van het kwaad, niet omdat het moet maar omdat het perfect is. Het goede doen is niet een last maar geeft een blijdschap voor de mensen die het verlangen van het evangelie hebben leren kennen.

Het evangelie wil ons heilig maken omdat het goed is. Het evangelie wil in ons vrede brengen omdat het goed is. Maak de keuze, laat het evangelie doen wat het moet doen. Ons van binnenuit bevrijden van het kwaad, de haat en de leugens. En laat het evangelie dan de vruchten van de Heilige Geest bewerkstelligen. Heiligheid is mooi.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.