God verdedigt ons

Psalm 31

5 Trek mij uit het net dat zij heimelijk voor mij spanden,
want U bent mijn kracht.
6 In Uw hand beveel ik mijn geest;
U hebt mij verlost, HEERE, getrouwe God!
(Psalm 31:5-6)

Het klinkt misschien raar in onze oren, maar echt geloof komt niet voor zichzelf op. En dat staat haaks op wat de wereld ons verteld, wij worden geleerd dat we vooral voor onszelf moeten opkomen. We moeten niet over ons heen laten lopen, want dan komt er niets van ons leven terecht. Maar David staat daar anders in, hij wil niet voor zichzelf opkomen omdat hij weet dat uiteindelijk God voor hem opkomt.

Het probleem voor ons leven is dat we ons moeten afvragen of wij in dezelfde positie zijn als David. Want David weet dat hij afhankelijk is van God, David weet dat er niets tussen hem en God in staat. En dat is van belang op het moment dat wij God voor ons laten opkomen. Want we kunnen niet doorgaan met zondigen en dan van God verwachten dat Hij voor ons opkomt. Het moet hand in hand gaan, onze afhankelijkheid van hem en Zijn verdediging van ons.

En daar ligt het probleem voor veel christenen, het gaat niet hand in hand, sterker nog ze verlangen er helemaal niet naar dat God voor hen opkomt. Ze zoeken het zelf wel uit. En daar maken wij een hele grote fout, want ons leven heeft dan niets te maken met ons geloof. We vullen het een beetje in met naar de kerkdienst gaan maar daar blijft het dan ook bij.

Hoe mooi is het als God voor ons opkomt, hoe mooi is het als wij mogen wandelen in afhankelijkheid van de Vader? Geef jezelf over aan Hem, laat Hem Zijn werk doen in jouw leven. Maak Hem jouw Heer en weet dat alles goed komt, omdat Hij aan het roer staat. En dat is toch echt het mooiste leven dat wij kunnen hebben. Dan vallen lasten van onze schouders, dan is het Hij die onze last draagt. Hij komt voor ons op.

En dat is het leven waar wij op mogen hopen. Geen zorgen, want het is God die ons verdedigt. Wie wil dat nu niet?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.