Reden tot dankbaarheid

Psalm 30

12 U hebt voor mij mijn rouwklacht veranderd in een reidans,
U hebt mijn rouwgewaad losgemaakt en mij met blijdschap omgord.
13 Daarom zal mijn eer voor U psalmen zingen en niet zwijgen.
HEERE, mijn God, voor eeuwig zal ik U loven.
(Psalm 30:12-13)

Want dit is wat er ook in jouw leven kan gebeuren. Maar wij hebben de theologie aangenomen dat God vandaag de dag niets meer wil doen. Wonderen en tekenen mogen nog maar sporadisch voorkomen want dat is nu eenmaal onze overtuiging. Maar is dat niet juist het probleem, wij geloven niet meer, wij hebben er geen vertrouwen in dat God ook naar ons wil luisteren. Moeten wij het na het kruis echt allemaal zelf maar zien op te lossen?

Zou het niet juist andersom zijn, zou er na het kruis niet juist zo een relatie kunnen komen dat wij net als David kunnen wandelen in de zalving van God? Zou er na het kruis juist niet voor allen die Jezus volgen dit leven zoals David dat leefde standaard moeten zijn? Vergeet heel even wat je geleerd hebt in de kerk en stel jezelf deze vraag. Want dit gaat er niet om of we nog denken dat er apostelen zijn of profeten, dit gaat om onze relatie met de Vader in de hemel.

Wij hebben met alle wonderen en tekenen onze relatie met God ook weggegooid. We zien wel als we in de hemel aankomen hoe machtig God is, we zien wel hoe groot Zijn liefde dan is. Maar zo werkt het niet, zo werkte het niet in het leven van David en zo moet het ook niet in ons leven werken. Er moeten momenten zijn in ons leven waarin we het werkelijk tot God kunnen uitroepen in dankbaarheid. Want het was niet wij die het zelf hebben opgelost, maar het was God die ons tot hulp was.

Zoals eerder gezegd over de psalmen, we kunnen David niet blindelings nazingen, het moet werkelijkheid worden in ons leven. De momenten dat we door dalen gaan moeten we werkelijk op God gericht zijn, niet klagen naar andere mensen maar juist naar God die in de hemel is. En ja dat mag klagen zijn, zolang we wel van Hem het antwoord verwachten.

En dan kan er werkelijk blijdschap zijn in ons leven, want het is God die ons dan bevrijdt heeft, het is God die Zijn machtige hand ook in ons leven heeft laten zien. Laat jouw leven niet afhankelijk zijn van de mening van andere mensen, maar laat jouw leven zijn zoals dat van David, in volledige afhankelijkheid van Zijn heerlijkheid en goedgunstigheid.

This entry was posted in 19 Psalmen, Bible. Bookmark the permalink.