Onze identiteit

Psalm 29

10 De HEERE troont boven de watervloed,
ja, de HEERE troont als Koning voor eeuwig.
11 De HEERE zal Zijn volk kracht geven,
de HEERE zal Zijn volk zegenen met vrede.
(Psalm 29:10-11)

De dochters van de koning en de koningin, ze zijn geboren in een speciaal nest. Als zij ergens aankomen dan staan de deuren voor hen open, want hun vader is niet voor niets de koning van Nederland. En als ze even niet herkend worden, kunnen ze het nog even benadrukken, weet je niet wie ik ben, ik ben een prinses. De positie die zij hebben komt van hun ouders vandaan, ze hebben nog geen eigen identiteit.

En eigenlijk moet dat bij ons niet anders zijn, sterker nog, het is veel mooier om onze identiteit in Hem te hebben. Want het is de Heere die eeuwig is, niet wij. Het is de Heere die alles in handen heeft en wij helemaal niets. God troont boven alles uit, tot in de eeuwigheid en die identiteit moeten wij aangaan. Wij zijn de kinderen van God almachtig en in Hem hebben wij onze identiteit en dan zal Hij degene zijn die ons kracht geeft.

Waarom zouden we een naam voor onszelf maken, een naam die de geschiedenisboeken in zou moeten gaan? We zullen nooit kunnen bereiken wat we in God zullen bereiken, we zullen nooit wat zijn als we het alleen doen. Maar in God kan onze naam voor eeuwig in Zijn boeken geschreven zijn. Hier op aarde zijn we slechts een adem die zo weer voorbij is, maar in Hem kunnen we van eeuwige waarde zijn.

En dat moeten wij ons als doel stellen. Vergeet wie je zelf bent, want de wereld roept ons altijd op om je maar zoveel mogelijk zelf te ontplooien. Maar als wij onze identiteit werkelijk in God leren vinden dan worden werkelijk een bloem die helemaal open gaat. Dat is het evangelie dat wij moeten geloven, onze toekomst zit hem niet in een leven waarin we hard moeten vechten om onszelf te bewijzen, onze toekomst zit echt in Hem.

Het evangelie wil ons oprapen uit de modder, ons wassen en rust geven, ons laten bloeien en schijnen met de vruchten van Zijn heerlijkheid. Wie wil dit nu niet? Geloof het en het zal in jouw leven gebeuren. Waarschijnlijk zal het niet in de geschiedenis boeken terechtkomen en dat hoeft ook niet, juist niet. Ons leven moet een eeuwig licht worden dat schijnt van Gods heerlijkheid.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.