Open de poorten

Psalm 24

7 Hef uw hoofden op, o poorten,
en verhef u, eeuwige deuren,
opdat de Koning der ere binnengaat.
8 Wie is deze Koning der ere?
De HEERE, sterk en geweldig,
de HEERE, geweldig in de strijd.
(Psalm 24:7-8)

Bij deze verzen moet je denken aan David die de ark van God naar Jeruzalem bracht. Alleen al het verlangen van David om de aanwezigheid van God naar Jeruzalem te brengen is het verlangen dat in ons moet branden. Wij moeten ook verlangen naar de aanwezigheid van God in ons leven. En als we eenmaal die aanwezigheid hebben geproefd, willen we niets anders meer, dan willen we dicht bij Hem zijn en blijven.

En dat is wat David hier bezingt, open de poorten, maak ruimte, want dit is nu het belangrijkste dat er is. Vergeet even waar je mee bezig bent, denk even niet aan de vijanden die er eventueel aan zouden kunnen komen, open de poorten wijd leg de Koning geen strobreed in de weg. Maak er een feest van, laat dit al je aandacht hebben want Hij is onze enige hoop die we hebben in dit leven.

Deze psalm is geschreven door David, hij was de koning met vele successen, maar ondanks dat ziet hij waar het werkelijke succes vandaan komt. Daarom beschrijft David zijn Heere als de Koning die terugkomt van de strijd als overwinnaar. David had zelf deze ervaring, een stad die juichend hem kwam begroeten na weer een overwinning over de vijand, maar voor Hem is er eigenlijk maar 1 Koning die deze begroeting waardig is. Open de poorten.

Is ons hart ook zo open voor een God die in ons leven wil komen? Open de poorten van je hart, wees niet bang voor de vijand, wees niet bang voor aanvallen. Want als de grote Koning in jouw leven is gekomen mogen we weten dat we niets te vrezen hebben. Hij komt binnen en zal op de troon van jouw leven gaan zitten, Hij zal jouw leven leiden zoals een goede herder dat doet.

Open de poorten, want de machtige Koning Jezus komt binnen. En daar mogen wij als christenen naar verlangen. Verlangen naar het moment dat Hij in ons leven komt, maar ook verlangen naar het moment dat Hij terugkomt als de grote Koning die over alles zal regeren. Open de poorten in gebed, bid dat Hij in jouw leven mag komen, maar ook dat Hij terug zal komen om te regeren.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.