Van binnen

Psalm 24

6 Dat is het geslacht van hen die naar Hem vragen,
die Uw aangezicht zoeken; dat is Jakob. Sela
(Psalm 24:6)

Jezus zei het tegen de religieuze leiders, Paulus schreef het in zijn brieven en zelfs in het bijbelboek openbaringen heeft Jezus het over joden die eigenlijk niet echt joden waren. Echte kinderen van Abraham zijn zij die hem navolgen in handelen. Ze kunnen wel nakomelingen zijn in het bloed maar voor God zijn de echte nakomelingen mensen die Abraham navolgen in zijn geloof. En hetzelfde geldt voor christenen, christen ben je niet omdat je zo geboren bent maar omdat je Jezus volgt.

En dat is het geslacht waar David het hier over heeft. Een generatie mensen die oprecht zoeken naar God. En dat is het hele probleem met de hedendaagse christelijke cultuur. Het is namelijk een cultuur geworden, we hebben onze eigen christelijke bands, onze eigen christelijke omroepen en soms zelfs onze eigen christelijke cafe. We zijn christen omdat het onze identiteit is, we horen bij die groep. Maar een echte christen is op zoek naar de waarheid, naar God zelf.

Het is heel leuk dat we onszelf christen kunnen noemen, maar zou Jezus ons dat ook noemen? Want vers 6 van deze psalm gaat over de Nathanaels van deze wereld. Het zijn mensen die werkelijk energie en aandacht besteden aan het zoeken naar het koninkrijk van God. Ze delen hun leven zo in dat ze dagelijks ruimte hebben om te bidden en bijbel te lezen. Heb jij werkelijk een verlangen naar het zien van Gods aangezicht, van Zijn glorie? Vraag jij naar Zijn hand in jouw leven?

Want dat is toch echt waar deze psalm het over heeft. Laten we weer terug gaan naar het echte christelijke leven, een leven dat wil zijn zoals Jezus is. Een generatie die niet meegaat in het verlangen van deze wereld, maar die tegen de stroom in durft te gaan in het zoeken naar het koninkrijk van God. Een generatie die naar God vragen voor hun leven, maar ook voor ons land.

Want we kunnen wel een Premier hebben, maar ons verlangen moet zijn dat God Zijn hand laat zien in ons land. Zoek het aangezicht van God voor jouw leven, voor jouw familie en voor ons land, dat wij weer terug mogen komen naar de kern van ons bestaan. God alleen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.