We hebben God nodig

Psalm 21

9 Uw hand zal al Uw vijanden vinden,
Uw rechterhand zal hen die U haten, vinden.
10 U zult hen als een vurige oven maken,
ten tijde dat U Uw aangezicht laat zien.
De HEERE zal hen in Zijn toorn verslinden,
het vuur zal hen verteren.
(Psalm 21:9-10)

Als je kijkt naar de discussies in de media of op de sociale media dan zie je dat het vaak doordrenkt is van humanisme. Het begint al in het klein dat mensen vooral moeten kunnen doen waar ze zin in hebben. Euthanasie, geslachtsverandering, homoseksualiteit, abortus en ga zo maar door. Allemaal dingen waar men vanuit humanistisch oogpunt geen probleem mee mag hebben. Maar het gaat verder, verkrachters krijgen een tweede of derde kans of zelfs nog meer, moordenaars moeten vooral worden gerehabiliteerd zodat ze weer terug kunnen in de maatschappij.

Het humanisme maakt meer kapot dan het goed doet. Het laat ons focussen op onszelf, op wat er goed is in ons mensen. Denk aan al die sterren die met hun grote praat recht praten wat krom is. Alsof het normaal is dat iemand van geslacht veranderd, alsof het normaal is dat we met jan en alleman het bed delen, want we moeten vooral plezier hebben in dit leven, we moeten onszelf gelukkig voelen.

Het is dit humanisme waar we ons tegen moeten verzetten, het is dit humanisme dat zich tegen God verzet. Want in werkelijkheid haten zij God en alles wat perfect is in Hem. Zij zijn de vijanden van God en zullen daar ook voor worden beloond. De Heere zal hen in Zijn toorn verslinden, verteren met vuur. En het humanisme schreeuwt ach en wee bij het horen van deze vernietigende woorden, maar het is niet meer dan een hypocriete verdediging.

Want het humanisme maakt de mens kapot, het vernietigd de schoonheid van de schepping. Het humanisme probeert van een zondig mens iets moois te maken zonder dat het kijkt naar de bron van al die schoonheid. Het is als een baby die zijn eigen luier wil verschonen. Het is allemaal niet zo onschuldig, het is de arrogantie van de mens die denkt dat ze het beter weten.

Wij hebben God nodig en zolang we ons verzetten tegen elke vorm van moraal die van God komt zijn we vijanden van God. Het maakt niet uit hoe sympathiek de bekende Nederlander is, het is een leugen dat we uit onszelf er iets moois van kunnen maken. We hebben God nodig, altijd.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.