Wijsheid van boven

Psalm 19

10 De vreze des HEEREN is rein,
zij houdt voor eeuwig stand;
de bepalingen van de HEERE zijn waarachtig,
met elkaar zijn zij rechtvaardig.
(Psalm 19:10)

De vraag is of wij nog wel weten wat het betekend om God te vrezen? Door de verhalen over de genade van God en het verzet tegen de wet willen we vrij zijn. We willen niet inboeten aan eigen keuzes, we willen altijd zelf kunnen bepalen wat we doen. De fout die we hier maken is dat het vrezen van God niets af doet aan de keuzes die we maken.

Het vrezen van God beperkt ons niet in onze keuze, het beperkt ons alleen in de opties die we hebben. En dat is echt niet hetzelfde. Want we hebben altijd de keuze om voor alle opties te gaan, maar op het moment dat we God gaan vrezen dan zijn er vele opties die er voor ons simpelweg afvallen. En dat doet helemaal geen afbreuk aan onze keuzevrijheid.

Op het moment dat we God leren vrezen dan staan we alleen maar sterker. Want dan is er sterk vertrouwen op God, we weten dat Zijn advies waarachtig en goed is. En dat is waar David het hier over heeft. Aan Gods hand is de beste weg, Zijn advies is en blijft het leven. En dan leren we God werkelijk vrezen. Dan is het niet langer een last dat we ons hele leven moeten meesjouwen, het is een lust omdat we weten dat we veilig zijn.

Het vrezen van God is rein, dan zullen we werkelijk sterk staan in het leven. Hij is ons leven, Hij is onze kracht, met Hem mogen we de weg bewandelen waar we zelf voor kiezen. Een keuze die voortkomt uit het vrezen van Hem die voor ons is en niet tegen ons. Als we hier nu eens de schoonheid van leren zien dan zal ons leven er steeds mooier uit gaan zien. Dan is het een leven in vertrouwen op een wijsheid die van boven is.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.