Wandelen in Zijn voetsporen

Psalm 17

4 Wat de daden van de mens betreft,
ík ben overeenkomstig het woord van Uw lippen op mijn hoede geweest
voor de paden van de gewelddadige.
5 Ik hield mijn schreden in Uw sporen,
zodat mijn voetstappen niet zouden wankelen.
(Psalm 17:4-5)

Wanneer we voor God staan kunnen we nooit andere mensen de schuld geven. We zullen nooit kunnen zeggen dat iemand anders de reden is dat we gestraft zullen worden. We hebben allemaal onze eigen keuze, we hebben allemaal onze eigen verantwoording af te leggen. En natuurlijk maken we keuzes afhankelijk van wat er met ons gebeurd, maar uiteindelijk moeten die gebeurtenissen en die mensen niet leidend zijn.

En dat is vers 4 van deze psalm, de woorden van God zijn leidend geweest voor David. Ook al zijn er mensen om hem heen die gewelddadig zijn geweest, de woorden van de lippen van God hebben zijn leven bepaald. David hield zijn schreden in de sporen van de Vader zodat hij wist dat hij niet zal wankelen.

Dat is toch echt een ander leven dan wat bijvoorbeeld de reclame wereld met ons doet. Want elk bedrijf weet dat op het moment dat ze reclame de wereld ingooien dat de verkoop omhoog gaat. Sterker nog als die grote bedrijven als unilever of coca cola zullen stoppen met hun reclame uitgaven dan zal de omzet omlaag gaan. We worden van alle kanten beïnvloed.

Maar David staat sterk, want hij heeft God als zijn leider in het leven. Hij volgt de voetstappen van zijn Heer. En dat moet ook ons leven worden. Wij moeten ook verlangen naar de wijsheid van de Vader in ons leven. Want we kunnen wel altijd naar de bijbel wijzen als de bron voor wijsheid, maar het is juist het Woord dat van Gods lippen komt dat ons wijsheid zal geven in onze specifieke omstandigheden.

Want soms zitten we echt met onze handen in onze haren en weten we werkelijk niet wat we moeten doen. Soms staan we op het punt om te vallen en dan moeten we werkelijk verlangen naar de wijsheid die uit God is. Verlang er naar om in God te leven, uit Zijn wijsheid te wandelen. Verlang naar Zijn weg in jouw leven en dan zullen we voor Gods troon staan en hebben we niets te verbergen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.